сряда, 26 октомври 2005 г.

Бърни Кълвача

"В последната четвърт на двадесети век, във време, когато западната цивилизация залязваше прекалено бързо, за да е утешитално, и все пак пракалено бавно, за да е много вълнуващо, голяма част от света седеше на ръба на един все по-бързо поскъпващ театрален стол в очакване, с различни смесици от ужас, надежда и отегчение, да се случи нещо важно."

"Албер Камю е писал, че единственият сериозен въпрос е дали да се самоубиеш или не. Том Робинз е писал, че единственият сериозен въпрос е дали времето има начало и край. Камю явно е станал от леглото със задника напред, а Робинз вероятно е забравил да си навие будилника. Съществува само един сериозен въпрос. И той е: Кой знае как да задържим любовта? Отговорете ми и аз ще ви кажа дали да се самоубивате или не. Отговорете ми и аз ще ви помогна по въпроса за началото и края на времето."

"...Но мога и ще ви припомня два от най-важните факти, които знам:
1)Всичко е част от любовта.
2)Никога не е прекалено късно да имаш щастливо детство."

Чели ли сте тази книга? "Бърни Кълвача" на Том Робинз. Да кажем, че е много яка:)))

6 коментара:

wankata каза...

Shte q dobavq kym prepory4vanata ot prepodavatelite mi literatura;):)))

Unknown каза...

:))))Даааааа, да си призная, съмнявам се че който и да е преподавател би я препоръчал. Аз с много колебания се отказха да цитирам някои от най-готините моменти. Първо, защото бяха дълги и второ, защото биха могли да се причслят към порнорафията, от някой, който не разбира истинския смисъл на любовта:))))

Анонимен каза...

Аууууууу....
Надменен блогър такъв:)))

Хайде, да чуем мнението Ви
за истинския смисъл на любовта.

кой ли има време за порнография
в наши дни:)

Unknown каза...

Ахахаха, надменен блогър:))) Надявам се че е било само шега, все пак:)
А смисълът на любовта.. често той не е в захаросани сценки, нито пък в самоотвержени действия. Любовта е като някакъв жив флуид, който променя изцяло смисъла на нещата.

И ако в порнографията всичко е разрешено, защото е само наужким и така или иначе няма никакво съдържание, в любовта всичко е разрешено, защото има толкова дълбок смисъл и вътрешно усещане, че външната форма няма никакво значение. Дали се изразих достатъчно ясно?...:-/

Анонимен каза...

все пак, .....хахахаха:)))

и сега сериозно:
благодаря за гостоприемството и отговора.

а сега за останалите блогери:
безсмислено е да знаеш как да задържиш любовта, просто я задръж когато трябва.

хайде и за мен нещичко:
Не е зле и любовта да иска да те задържи,
но....в крайна сметка какво е Любовта без жертвите, които взема :)))))

Unknown каза...

:))))))