Продукти за 4 души:
4 тиквички(крехки)
1 голяма или 2 малки марули
1 голяма краставица
връзка копър
глава чесън
1 кутийка майонеза
4-5 супени лъжици олио или зехтин
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват по дължина на плочки с дебелина около половин сантиметър и се пекат на скара от двете страни. Нарязват се и се поставят в купа заедно с нарязаните краставица и маруля.
Чесънът се смачква с преса и в купа се разбърква добре с олиото, майонезата и нарязания копър.
Залива се със сместа.
Чарът на салатата е в контраста между топлите тиквички и хладните краставици и маруля, както и в аромата на печени тиквички. Желателно е салатата да се консумира веднага с хубава компания:)
1 коментар:
Това звучи много апетитно, благодаря че го сподели.
Публикуване на коментар