вторник, 25 юли 2017 г.

Откъде ни дойде "Луцифер и Буда" , или историята на една предизвестена трагедия

Тези дни, всички чухме щем-не щем за дебютния клип на 14 годишната Сузанита, която си върти непорасналия задник в мрежест чорапогащник, показва среден пръст и се усуква на мускулести батковци. Текстът, както се оказва, е написала сама:
"Обладана ли ти се струвам? Да от Луцифер и Буда! Леле откачам - толко ми е яко! Баса ви кърти, знам и мене майко, ама нали знай живота - хайко, хайко."
Нали, литературен анализ няма да правя, понеже, според мен, лирическата героиня и сама хабер си няма какво иска да каже. С наслада разпитваха баща и, сляп певец, известен в близкото минало, какво мисли, добре ли я е възпитал, не го лие срам и такиива неща. Освен това всички вият в неистов ужас, какво поколение расте - малоумни неграмотни курвички. 

Дотук ясно. Само да питам аз, какво очаквате от деца, пораснали с песните на Криско и Лора Караджова? Откога говоря, че трябва да се забрани подобна музика във времето и форматите, в които може да се слуша от деца. Спомням си преди години как с ужас дочух звънливи детски гласчета под блока да си припяват "Пукажи на тия хора....как са бараш, как са мяташ, как гу движиш,колку са раздаваш ..." Кака им Лора Караджова не си ли компенсираше оскъдните музикални данни с въртене на г*з в мрежест чорапогащник? Ам' леля им Мария Илиева? 

Обаче, мили хора, идва по-страшно. Идва поколението, което ще израстне с песните на Гери-Никол... Господ да ни е на помощ.


1 коментар:

Е. каза...

Е, извинете, ние порастнахме докато течеше тежката чалга и все пак излязохме ок хора. Някои. :)
Проблемът е, че СЕМ толерира това и че социалните още не са взели това дете, защото родителите са очевидно неспособни да се грижат за нея. Проблемът не е, че като всяко подрастващо, емулира, без да има някаква много ясна представа какво казва и как се държи. Лошото е, че това се използва и буквално с нея се злоупотребява. Това си е чиста проба злоупотреба с малолетна. А това за "малките курвички", да вдигне ръка жената, която не го е чувала за връстничките си и тя като е била на същата възраст и изумително, повечето от тях са напълно нормални възрастни. Стига сме демонизирали нормалното израстване и да гоним злоупотребата на възрастни с деца.