петък, 29 септември 2006 г.

Части на тялото

Стоим пред огледалото в коридора. Аз слагам вакса в косата на сина ми, той се оглежда критично.
-Мамо, така като ме гледаш, смяташ ли че ушите ми малко, така, приличат на магарешки?
-Не, мамо.
-Е, имам предвид, че са малко големички.
-Да, големички са, но са ти хубави. Знаеш ли, в една книжка четох, че хората с големи уши са добри и силни.
-Така ли? Каква е тази книжка?
-Една книжка за науката, да се познават хората по частите на тялото им. Китайците са я открили тази наука. Например хората с големи уши са добри и силни, хората с големи устни са .. любвеобилни, значи ги харесват гаджетата. Също има за формата на ръцете, носовете и така нататък...
-Ахааааа, сега разбирам откъде идва изразът "На лъжата краката са къси"...

6 коментара:

Unknown каза...

Лелее, значи Наоми и Синди са две много искрени момичета... И интересно защо тогава на Пинокио му расте носът вместо да му се скъсяват краката... Да видим как би обяснила "На страха очите са големи..." или още по-добре "Сухо дупе риба не яде..." ;-)

Unknown каза...

Ахам, а тук следва подозрението към жените на високи токчета. Те дали имат стремеж към истината, или се опитват да скрият факта, че са им къси краката?

Unknown каза...

Според мен, просто между това, което желаят и истината винаги има 10-тина сантиметра разлика :-P

Анонимен каза...

вакса?

Анонимен каза...

Не забравяй само, че не само жените с къси крака ходят с токчета и имат слабост към тях - аз имам поне 4 чифта високи обувки, въпреки че нянам нужда да си удължавам краката по този начин...

Анонимен каза...

Между другото слушах веднъж ,че големите уши са показател и за дълъг живот.Не са застраховка ,че ще е розов обаче.А аз все харесвах малки ушенца -щото моите са почти като султански фермани, че ми са гарантират поне 100 лета.И като знам ,че ушите продължават да растат през целия ни живот!!!Боже мой-може да откарам и до 150.