четвъртък, 21 септември 2006 г.

Calpol и молитви

Понякога животът изглежда сложен. Мисли, терзания, въпроси...Ама искам ли, ама какво искам, какъв е смисълът...
А понякога изведнъж става много прост. Всичко останало изчезва и остава само пътят до най-близката аптека, лъжичка със сироп, термометър и очите на онова, любимото човече, замъглени от шибаната температура. И от там нататък нищо друго, освен кърпите с оцет и молитвите. Толкова молитви и обещания чува този Бог, когато детето ми е болно. Даже не знам кой е точно, ама нали казват, че е един и същ...
И разбирам, че не искам нищо друго, само малкият да се оправи. И разбирам, че всичко друго е излишно... Е, освен калпола. Явно не съм достатъчно вярваща.

8 коментара:

Анонимен каза...

Спокойно и кураж. Има такива моменти.

Анонимен каза...

Жуже, как сте? Сигурно ти е много трудно, ама пиши като се оправите...

Анонимен каза...

Стискам палци по-бързо да се оправи детето. А защо го наливаш с Калпол, нали преди му даваше хомеопатични? Не му ли помагат?
Пиши, като се оправи, че се притесняваме за вас!

Unknown каза...

Да, май трябваше да кажа,, че вече всичко е ок. А с калпол не обичам д аго тъпча, обаче като спрем на нашата любима температура 40,7 и давам всичко наред. И с оцет мажа и така нататък. Калполът е всъщност парацетамол, за температурата. А иначе му давах хомеопатични и прополис.
Ох, дано сега да не изкара някоя бактериална инфекция след вируса.

Анонимен каза...

Спокойно,щом най-острата фаза е минала, вече трябва да се оправя. Ама и температура вдигате!!! Огън момче. :-)

Анонимен каза...

Гледам минали са четири дена и предполагам всичко вече е наред. Дано да не вдига малкия повече такива екстремни температури.
Ще ми се обаче да засегна темата за хомеопатията. Наистина ли помага. Как е възможно разтвор в който няма и молекула от активното вещество да лекува. Един приятел твърди че молекулите на водата имали памет и се подреждали според разтвореното вещество, дори и него да го няма във разтвора. На мен ми звучи малко нереално.
А иначе оцета помага, ама много гадно мирише. :)

Анонимен каза...

@itilien - когато има остър процес, хомеопатията не е много добра идея.

@jordashe - дали помага - мътна история. Май в някои случаи помага в известни граници.

Unknown каза...

Божо: Хомеопатията е безсилна само срещу много остра бактериална инфекция. От сорта на напреднала бронхо-пневмония, гангрени и така нататък. Но дори и тогава като помощно средство е добра.
А доколко помага по принцип, мисля че много, но е важно лекарят да е добър и да е в тясна връзка с пациента, да го следи и да променя адекватно лекарствата и концентрациите. Аз съм виждала, едва ли не, чудеса в лечението, особено на малки деца, където организмът е по-силен и по-малко отровен от боклуците на средата ни.