вторник, 27 февруари 2007 г.

Мартеници

Всичко е залято от червено-бялата стихия. Не останаха тротоари, не останаха градинки. Възхищавам се от въображението и сръчността на хилядите неизвестни автори на мартеници. Понякога чак се прехласвам. Но, както казвам и на сина ми, мартениците са два вида - едните са за украса, тях си ги купуваме. Другите са истински. Те са магически и дават сила, и носят добрите пожелания на този, който ги е правил с мисъл за теб и с чисто сърце. Предпочитам най-несръчно преплетените две кончета, които са направени от някого специално за мен, пред най-красивата и скъпа мартеница, купена отнякъде, която не е нищо повече от една цветна брошка.
За тези от вас, които ги влече, ето указания в картинки, които направихме миналата година със сина ми. Надявам се и тази година да помогнат на някого, който е забравил, или никога не е знаел как се прави мартеница:)
Поздрави на всички и най-добри пожелания!

3 коментара:

Анонимен каза...

Ако ти кажа, че голяма част от тези "хиляди неизвестни автори на мартеници" са китайци, който са намерили и тази пазарна ниша да наводнят.... дали ще се почувстваш като дете, което току що е разбрало, че няма Дядо Коледа?
Иначе съм съгласен напълно с теорията ти :)

Анонимен каза...

>"Ако ти кажа, че голяма част от тези "хиляди неизвестни автори на мартеници" са китайци,"

И това е лошо, защото ...
?

Анонимен каза...

Заради самия пост на Случайна ;)