петък, 31 декември 2010 г.

Нова Година по български (репортаж от мястото на събитието)

Купува се двулитрова кола, спрайт и всякакви такива,зарежда се впечатляващо количество алкохол, да има. Нарежда се маса, ама маса. Да има от всичко и по много. Да не остане някой гладен. После хората се събират, носят си по две кутии цигари всеки, да не би да не стигнат. Сяда се на масата, пуска се телевизора без звук и радио Веселина от уредбата. И се започва празнуването. То се състои основно в пушене на цигара от цигара. Много е важно да се задими до загубване на видимост. Така се усеща по-добре празникът. Пие се много и се пуши още и още. Най-вълнуващото е някой да каже "наздраве". Тогава за малко тъпо гледащата маса се оживява, гълта смело количества от чашите и пак си сяда да запали цигара, понеже то няма какво друго интересно да се прави.

Помощ! Искам някой да ме спасииииии!

4 коментара:

tPnino каза...

И в 00ч се гърмят бомбички.....

nana каза...

Наздраве!!!Много щастие и любов през новата година.Светла и успешна.Честита!!!Аз бих искала да съм сама.Помощ...

Анонимен каза...

Чета блога Ви от време на време .. прави ми впечатление, че нищо в България не Ви харесва ... явно живеете в чужбина. Въпроса е защо си идвате след като тук всичко е толкова гадно? Съжалявам, ако сте пракарали по този начин Нова година. Аз живея в България и никога не съм посрещала годината по този начин :)

Unknown каза...

Никога не съм живяла другаде освен в България и ако четяхте редовно блога ми, щяхте да забележите, че всъщност харесвам България и често влизам в спорове с хора, които я плюят и смятат за лошо място.

Заглавието на поста беше отглас от четените от мен по-рано материали Нова Година в различните страни. И наистина огромна част от хората посрещат по този начин празника. Аз лично присъствах на подобно събиране и бях отвратена.