петък, 23 юни 2006 г.

Unpretty

Аз съм жена. И цял живот се сражавам с ужаса, че не съм достатъчно красива. Не съм достатъчно руса. Не съм достатъчно тъмнокоса. Косата ми не е достатъчно сладко къдрава. Косата ми не е достатъчно гарваново права. Не съм достатъчно висока. Не съм достатъчно ниска. Не съм достатъчно пищна. Не съм достатъчно крехка. Кожата ми не е достатъчно бяла. Не се обличам достатъчно женствено. Прекалено женствено се обличам. Гърдите ми са прекалено големи. Гърдите ми се прекалено малки. Гърдите ми не са хуабви. Гърдите ми са единственото хубаво нещо в мен....Очите ми не са сини. Очите ми ne са такива каквито трябва да бъдат. Не знам какви трябва да бъдат.
Поглеждам се в огледалото и ми се плаче. Която и да бъда, никога няма да съм тази, която той ще обича.

9 коментара:

Анонимен каза...

Бахти ужаса

Анонимен каза...

Бахти ужаса!
Ти ли беше писала , не помня , че мъжете обичат с очите , а жените с ушите.
А иначе не се бой , ако е сериозен ти си достатъчно хубава да търси предимства и на 2nd level. Тоест както казва един приятел програмист в софтуера.

Unknown каза...

Аахахахха, бахти ужаса, нали:))

Анонимен каза...

Е, ти изкара мъжете съвсем първосигнални. Всъщност, едва ли ти трябва някой, който да те обича заради красотата, косата, очите ти и т.н. (допълни си списъка)
Я малко по-ведро ;-)

Анонимен каза...

Ако наистина така мислиш, ще заприличаш на женски вариант на реклама за спрайт.

Не знам защо, но понеже ти чета блога и ми се струва, че те познавам ще ти дам един мъжки съвет, ще ти свърши работа - гледай само напред. И не пред краката си ... Не се движи на габарити...

Анонимен каза...

Пак аз - оглеждай се в другите - махни го това огледало :-)

Анонимен каза...

Я... колко мъже дават съвет на една жена как не е толкова важно да си красива.На улицата всички се заглеждат по красавиците.Защо тези които са красиви на second level,остават незабелязани.Аз съм жена над 30 и познавам доста жени на моята възраст ,които са отчаяни от мъжката половина по тази причина. Умни кадърни,печелещи добре,но недостатъчно красиви за мъжкия свят.Къде са тез мъже според,които красотата не е толкова важна? Те излизат ли на улицата? Защо не срещам такива?Аз съм омъжена и съпругът ми понякога също се опитва да ме убеди ,че за него не е важна красотата,но на улицата очите му изтичат,когато види хубава жена. Така, че си права - все ще има условие, на което да не отговаряш- я очи, я уши и т. н.

skoklyo каза...

нима смяташ, че това с липсата на самочувствие се отнася само за жените и само за външния вид?

Unknown каза...

skoklyo: Не разбира се. То се отнасяше за нуждата на всеки човек от обич, от близост, от принадлежност. И за критериите, на които трябва да отговаря, за да може да се надява да я получи. За това, че критериите са много, противоречиви и понякога непостижими.