петък, 13 юли 2007 г.

За яденето на праскови

Някои хора го могат, други не, и това си е. Яденето на праскови е цяло изкуство. Дето имаше един виц : "Какво е истинска смелост? Да ядеш праскова, облечен с бяла тениска"
Аз общо взето се справям и не се капя особено много. Наблюденията ми показват, че има няколко основни пункта, на които трябва да се обърне внимание:
-вакуумът е важно нещо, повече смучене;
-облизване на всичко, което се е изплъзнало от вакуума;
-никакво бързане;
-със зъбите внимателно, захапва се леко, за да не се разтече сокът навсякъде;
Ако вие имате собствени рецепти как се яде праскова, разказвайте.

6 коментара:

Unknown каза...

Преди всичко е важно да подберем правилната праскова... Има сортове, които се делят лесно, а ако разделим прасковата на две, това ще ни спести много време. Аз лично много обичам ония голите, нектарини им казват май... И така, приемаме, че сте избрали и измили прасковата и ръцете си. В по-тежкият случай, когато прасковата не се дели, се отхапва малко парче с диаметър не повече от 1 см само с върха на зъбите, колкото да се махне люспата и да се стигне до истинския сок. На оголеното място се засмуква добре, което е едно добро начало. С леки захапвания изяждате половината праскова, като другата половина придържате с палец, показален и безименен пръст в стил "чалгаджийка хваща микрофон". Обикновено най-трудният момент е след като се стигне половината. Тогава е нужно да оголите около костилката, докато не стигнете до положение "огризка от ябълка". След това хванете костилката с два пръста и изяжте остатъка. Пръстите се облизват старателно, а ако имате възможност си избърсвате или измивате ръцете.

Unknown каза...

Ахахаха, Пешо, можеш да напишеш учебник по темата:)) Супер е:)

Анонимен каза...

праскова.. в кой смисъл празкова? ако е във фруктовия - мога да ви бия със затворени очи на ядене без оклепване. някой да приеме челинджа?

Анонимен каза...

най-готиният начин за ядене на праскова е гол във ваната :-D

skoklyo каза...

Стратегията е сходна с яденето на диня - омазваш се като свиня, едновременно вдъхвайки аромата на изтеклия сок и размазвайки презрялата плът с език, а след това обилно се измиваш с хладна, студена, прекрасна течаща вода ... Костилката се осмуква добре и се плюе, или мята надалеч с артистичен замах на ръката. В случай на прекалено космата праскова, това със замаха се прилага първоначално към капещите късове излишна люспа.
Впрочем, нектарините са безвкусен промишлен сорт, белите тениски са непрактична глупост, а рязането на динята на скучни триъгълници е за плажните почитатели на мастиката, хе ...

skoklyo каза...

Опаля, объркал съм нектарините с един друг сорт ... извинявам се на почитателите им :)