вторник, 24 юли 2007 г.

Любим плод

Доскоро категорично смятах ябълките за тотален мой фаворит сред плодовете. Но напоследък май предпочитам праскови. Любимите ми друго лято нектарини, нещо не ме привличат това лято. Постоянно си купувам пъпеши, а дините ги гледам с безразличие. Чудно ми е на какво ли се дължи това.
Разкажете ми за любимите си плодове.

6 коментара:

skoklyo каза...

Щом питаш :)
Но това е като да заявиш любим цвят, не мога, така че ще подходя негативно - не обичам нарове и грейпфрути, но дори тях бих приемал в промишлени количества под формата на сок.

Май стана скучен отговор, но нали и в оня тест лакомията ми излезе пословична :/

Е, според мен пък да презреш който и да било ядивен плод е равносилно на грях :)

Орехи, касис, праскови, ябълки, череши, ананаси, арония, малини, банани, ягоди, пъпеши, сливи, дини, маслини, портокали, кайсии, круши, грозде, лешници, лимони, вишни - дори имената гъделичкат стомаха ми.

Иначе хич даже не съм вегетарианец, но пушеното свинско не можеш просто да го изпикаеш и да продължиш бодро да нагъваш :D Нито пък освежава. Но изведнъж ми се прияде полусурова пържола или осолена сланина с препечен хляб и бира, ех ... :(

В крайна сметка общото между плодовете и сланината е, че са истински, свежи, неосквернени от химична преработка храни. Неспособен съм да ги гледам с безразличие :)

Bla каза...

Нектарини и розов грейпфрут.

Unknown каза...

Лешникът плод ли е?

skoklyo каза...

Плод е, ами, няма да е зеленчук :Р

Анонимен каза...

През зимата - ябълки.
През лятото - диня.
По всяко време - манго ;)

Георги Грънчаров каза...

Череши. През пролетта ги ям, през останалото време копнея по тях! :)