сряда, 21 май 2008 г.

мъжете и порното

Това е една мнооого специална връзка. Никоя жена не може да вникне в дълбочината и. Можем само да надничаме отстрани и да се чудим - какво толкова...?! С какво монотонните движения на главата на непозната кукла върху члена на неизвестен мъж толкова радват въображението? Мисля си, че моята глава се движи по-красиво...
Знам че еротични картинки е имало винаги. Но тоталният разцвет на порното в наши дни е според мен еманация на консуматрството. Да не стигна по-далеч и да кажа, че е заговор срещу емоционалността на човечеството:)
Ако тук четат мъже, които гледат порно, моля нека се опитат да ми обяснят тази необяснима привързаност...

19 коментара:

АвторЪ каза...

Все едно да попиташ защо жените харесват розово - доказано е, че и двете са природно заложени. Накратко - визуалната стимулация действа по-силно при мъжете, отколкото при жените (ако при вторите изобщо действа). Ако погледнеш и някои бозайници, разликите в поведението на мъжките и женските спрямо хората са много интересни, особено при маймуните. Ние се водим уж по-интелигентни, но на ниско ниво сме също толкова примитивни и възбудими от същите стимулатори, колкото повечето орангутани. Природа, кво да я правиш.

А порното си процъфтява, защото има търсене за него. Някои са зависими, повечето просто търсят как да си разнообразят самотната "ножка", трети предпочитат него пред алтернативата вечеря+подарък+не_знам_си_още_какво и дори тогава да рискуват да не им пуснат. Има ги всякакви.

Тука да не прозвуча като женомразец, ама ако жените се "даваха" малко по-лесно, пазара за порното нямаше да е чак толкова богат. Мисля че и обратно погледнато също звучи разумно - по-добре лек некадърник в леглото, отколкото плувеца на другия край на басейна ;)

От "тийн" годините насам не съм спрял порното, но поне го намалих, и което е по-важно го подбирам - гледам продукциите да са на доказали се в областта имена, с естествени актриси, приятен звуков фон, добра операторска работа и така нататък.

Май е време да си лягам вече. Дано отговорът те е задоволил :)
(неволно двусмислие :P)

Анонимен каза...

Като човек, дето и се е занимавал с порно известно време - НЯМА мъже, които да имат възможност и да не гледат порно, ама наистина няма. Може да има такива, дето не си признават, ама толкова.

Иначе Иво добре го е обяснил :)

Unknown каза...

Няма нищо толкова свещено в порното... това, че обикновено го гледаме тайно, не значи, че е тайнство.
Всъщност, порното ти дава три неща, които никоя жена не може:
1. Да си гледаш секс когато и колкото поискаш и то по "мръсния" начин. Няма нужда от предразполагания, разпитвания, обяснения... Просто го пускаш - Play, Stop, Rewind, Play, Fast Forward... Кой мъж не си е мечтал за дистанционно за секс, а порното е доста близо до това.
2. Чисто технически като учебник... Порното ми беше особено полезно в ученическите години, когато изключително се интересувах от птичките, пчеличките и как се ебат... Колкото и да ти обяснява една жена, доброто порно обяснява НАГЛЕДНО!
3. Освен това в истинското порно мъжете са доминиращи, а жените са обезчестени, подвластни на жените и ония с големите пишки ги правят на парцали... Като в доброто старо време. За миг заебаваш феминизма, еманципацията, равенството на половете и знаеш кой командва парада... кучко! Ама като правиш секс с любимата, изобщо не ти идва да й изкрещиш "кучко" в лицето, дори и ТЯ да го иска... От тази гледна точка порното също е незаменимо.
Така че връзката между мъжете и порното е много здрава чекия, това е! Никакво тайнство, никакви свещени глупости...

iffi каза...

"Ако тук четат мъже, моля нека се опитат да ми обяснят тази необяснима привързаност..."
Готово, поправихме грешката :-)
------------------
Че мъжете гледат порно е ясно. По интересно ми е защо жените не си признават, че гледат. А тези които не гледат от какво ги е гнус.
------------------
Пешо, чувала съм за мъже, които искат да са подчинени, а не доминантни, така че 3тата ти точка не мисля, че се отнася за всички.

Unknown каза...

iffi: Аз гледам порно и не ме е гнус, скучно ми е. Наистина е скучно това тотално еднообразие. Аз преди да се е почнало знам какво ще правят. Тя малко така, той малко така, после тя така, той така, yes, yes, fuck me..., псевдострастни физономии, и после той свършва върху лицето и и тя се прави че умира от кеф, а се вижда че и е малко гадно. Винаги едно и също.

Боримечка: Ако порното ти е учебник за секс...много си сбъркал. Там определено правят неща, които не харесват на жените. И жените се преструват, а мъжете чукат като роботи. И особено свършването върху лицето.. коя жена би харесала такова нещо?

Анонимен каза...

@случайна: Има всякакви - мъже, които предпочитат да са подчинени, жени, на които им харесва да свършват върху лицето им. И според мен това е хубаво, колкото и гадно да звучат някои неща. Защо да налагам на другите своите възгледи за приятно? Те не ми налагат своите.

Иначе, повечето порно наистина е ужасяващо скучно. Да, гледката на възбудено момиче винаги възбужда нормалните мъже, дори ако актьорството е лошо. Сигурно тръгва от прастария импулс "да не изпусна момента за оставяне на поколение", пречупен през надстройките на личността до какви ли не цветни дъги и криви изображения. :-) Порното се прави за масовия му потребител, а той е средно или дори мъничко под средно интелигиентен. И в секса вкусовете са повече откъдето и да било, и режисьорите разчитат на масово наложените модели, за покриване на максимум пазарен дял. Затова и менсаджиите (и снобите като мен :-) ) скучаят, като го гледат.

Иначе, не е трудно да се измисли и направи порно, което да е интересно. Не знам обаче дали е добра идея - сигурно има хора, които предпочитат секса просто защото порното е скучно, и ако то стане интересно... :-)

Също, по-интелектуалните хора са най-различни като вкусове. Ще трябва да има стотици поджанрове порно, и всеки ще харесва един-два, а останалите стотици ще са му безинтересни.

Една закачка: забелязал съм, че обикновено жените са много по-изобретателни от мъжете в правенето на секса интересен. Но много малко от тях биха се решили да разкажат идеите и представите си, да не би да ги помислят за "курви". (Простотията ходи по хората, не по гората...)

Ти би ли се решила да разкажеш някоя идея или представа? Или някое друго момиче тук? :-)

Боян Пищиков - Архиватора каза...

сещам се за едно от Сексът и градът - човекът дето гледаше порно каза "ти не разбираш, аз тези жени ги познавам от години"
хъхъ

gogo kehayov каза...

Приятелката ми твърдеше че обича да гледа порно. Това отначало ме изненада- момиче да харесва порно!? Всъшност се оказа че нищо не разбира, най интересната част от порното за нея била сценката преди сания акт! после и ставало скучно :) Всички момчета които познавам естествено не виждат изобщо смисъл от тези пародиини увертюри.

hazel каза...

С риск да допринеса за конспиративната теория - погледни това
Особено мненията под статията:)

Unknown каза...

hazel:Много ми хареса това, което прочетох при теб. Особено цитатът на английски, който не разбрах откъде е:)
Няма нищо общо между заснет секс и порно. Сексът е наслада и споделен полет, а порното - търкане по няколко начина на гениталии.

Minerva каза...

И аз да се включа.
Жена съм, гледам порно. Въздейства ми. Особеното е, че това става само, когато съм сама. Ако споделям гледането с друг, порното моментално се превръща в тъп филм, който ме отегчава.
И защо тази дискриминация - "мъжете и порното"?
Този тип филми имат за цел да ти дадат безсмислена и безусловна визия на сексуалното желание. И да ти помогнат да свършиш, когато си соло. Без задръжки, комплекси или (защо не) пари:)

hazel каза...

Случайна:
Цитатът на английски е от академична статия за видовете порно по националности, написана от мой приятел-познавач. Завършваше с "За доброто на човечеството, предлагам японското порно никога да не напуска границите на Япония", или нещо подобно:)
За аналогията между пороците в моята статия - аз спрях да пуша...
Иначе съм съгласна с коментара на Минерва, но предполагам "мъжете и порното" от заглавието е гледната точка на жена, която иска да прави секс с мъж, който гледа порно. То други мъже вече няма май:) С други думи, женският контакт с порното е (в общия случай) опосредстван чрез мъжа и ако искаме да опознаем мъжа, щем не щем, трябва да научим коя е Asia Carrera.

Анонимен каза...

Мисля, че мъжете предпочитат порното, защото по редица причини за тях сексът е повече предметен, нещо материално, което се взима, придобива и консумира; докато за жените сексът е повече процес, действие, преживяване, затова за тях една еротична сцена в нормален филм може да е много по-възбуждаща (и цялостна, пълна и истинска).

Когато бях ученик, видях за първи път порно и се отвратих, а с течение на времето се научих да ми се вижда възбуждащо. (Интересно е, че и една моя колежка е минала по същия път.)

Та, преди да разбера, че има порно, ми бяха интересни разкази и истории, собствени рисунки и собствени фантазии и т.н., т.е. все интересни неща... след това вече бях толкова свикнал с това, което порното предлага като възбуждащо, че отрязах всичко друго като ненужно (и възбудата ми от него закърня, станах зависим от създадени от другиго снимки). Като се усетих какво става, си направих експеримент и смених източниците си на възбуда.

Порното ограничава и уеднаквява мъжете, но е толкова директно прицелено (чисто визуално) към директна консумация и към органа за мастурбация, че удря в целта. Но! Имах приятел, който ми разказа, че мастурбира не с ръка, а лежейки по корем, търкайки се в леглото. Когато се научих и аз на тоя номер (не става от раз, има чалъм), порното стана напълно неприложимо за този вид мастурбация; много по-добър вариант беше фантазията и това сам да галя тялото си с ръце, докато мастурбирам (защото и двете ръце са свободни). В случая фантазиите за ласки и целувки много прилягаха по време на този вид мастурбация (но пък абсолютно не прилягаха по време на мастурбацията с ръка).

Накратко, порното се харесва от мъжете по няколко причини:

- заради това, че са свикнали да ги възбужда най-вече предметното, плътта за придобиване и консумация (а не например и ситуацията, случката, общуването, въпреки че това също може да ги възбуди, но по-рядко).

- заради директния акцент върху члена (при мастурбацията с ръце сцените на ласки нямат смисъл, докато сцените, в които членът е главен герой - движи се, празни се навсякъде, придобиват директна аналогия с това, което мастурбиращият прави със своя член)
Сексът при мъжа е по-механичен, инструментален просто защото членът стърчи - постоянно напомня за себе си и своята органичност.

- в случай, че мръсотията и унижението са част от това, което възбужда мъжа (това обаче не е задължително условие като горните две)

Анонимен каза...

Аз пък искам да разбера защо някои жени се обиждат от порното, а други дори ревнуват :) Сериозно - това също е някаква мистерия.

go! каза...

Порното е яко!!! Освен когато е снимано зле. Но тогава пък мацките са яки!!! Освен ако не е гейско порно, но там пък музиката е яка!!! Абе въобще порното е яко!!!

Анонимен каза...

Принципно порното омръзва и то бързо , защото е еднотипно , но по рано случвах на немско порно и признавам ,че немците са извратени типове и правят добро порно :) .
Но в последно време ако толкова ми се гледа предпочитам еротичните филми има възможност за много повече въображение . Даже ще оставя един линк към една добра класация от такива филми ако на някой му е интересно , аз предпочитам испанското кино и там тази идея се засяга почти винаги.
http://www.amazon.com/Cool-Erotic-Movies/lm/2OK8DYVXDKRRV

Анонимен каза...

Аз съм жена и обожавам порното; възбуждам се и го употребявам както сама, така и с приятеля ми. Споделяме си ако намерим нещо по-интерсено, даже. Да, по-конвенциоанлното може и да скучае като сюжет, но никой не гледа порното заради сюжета, нали така? :) А и вече има доста голямо разнообразие (gay, BDSM, pissing, scat, rape porn, orgy, etc.)
А що се отнася до мъжете и порното, чрез него те си набавят това, коети им липсва иначе. Колко са жените, които обичат истински разкрепостения сек??? Аз лично познавам доста малко, а и от приятелите ми от мъжки пол, с които съм коментирала темата секс, дочувам същата информация.

Анонимен каза...

А за тези мъже,които използват всяко едно отсъствие на приателката му и гледат порно,6 часа да я няма,6 часа ще гледа,какъв е коментара.Моя приател е така от 1-вия ден откакто сме заедно.Това доста ме наранява и се чудя дали е нормално.РАРБИРАМ ЕДИНИЯ ПЪТ ДА ШПРАВИ ЕДНИ,ВТОРИЯ ПЪТ друго и на третия път да си пусне за малко,да,но всеки път да правиш единствено и само това,при положение,че не съм го лишила от нищо,не го разбирам.Някой мъж може ли да ми обясни горе-долу за какво става въпрос,защото мъжката психика явно ми е доста чужда:):)

Анонимен каза...

Коментарите са от преди доста време, но явно сега имам какво да попитам :). Аз също съм жена, и да - гледам порно и ми харесва в повечето случаи. Вярно преди време по-често го правех, но както доста от вас казаха и на мен ми доскуча, да не говорим, че някак привикнах към наложения еталон за възбуда, позагубих пособността си да фантазирам и това не ми хареса. Та... това, което ме притесни наскоро е, не че хванах приятеля ми да гледа порно, а по-скоро порното което гледаше. Интересно ми е какво ще кажете мъжете за фистинга (вагинален или анален) и това възбуждащо ли е според вас?