вторник, 15 ноември 2005 г.

За презервативите

Презервативите са вече част от ежедневието ни, няма какво да се лъжем. Как се слагат се учи даже в училище, има кампании по улиците, има реклами, има постери. И при все цялото това положително отношение не мога да разбера едно нещо. Защо презервативите са unisize? Защо и там, като във всяко друго нещо, предназначено за различни хора, няма размери? Гумените домакински ръкавици които си купувам имат размери, чорапите имат размери, пък и те са еластични. Безумният аргумент на някой да не използва презервативи, че "много стягали" може да се окаже основателен, в крайна сметка. Така или иначе, знаем, че големината на члена в ерекция при различните мъже е различна. Както и знаем, разбира се, че размерът няма значение. Какъв е проблемът на всички да им е удобно? Сутиените имат номера. И това не пречи да се продават. Колкото и много да се иска на една жена да си купи 75D, вместо правилния 75А, знае, че просто няма какво да сложи вътре. Има пък и мъже които не биха погледнали една жена 75D. Въпрос на вкус, нали. Ето и аз си служа със заобиколни примери, че сакън, да не разбутаме тази щекотлива тема.
Както и да е. Вие бихте ли си купували презервативи, ако са с размери?

24 коментара:

Valery Dachev каза...

Трябва да имат по два размера - дължина и Фи. Сигурно ще залегнат и някакви толеранси в еластичността, в случаи на непълна или пък прекалена ерекция. :-P

Друг е проблемът, че трябва да се пробват поне няколко, за да се установи правилният размер. В магазините за такива презерватива сигурно трябва да има пробна.. или най-малкото съответния измерителен уред.

Първата фирмата-производител на нещо такова обаче ще има пълното основание да сложи за свой девиз "Size DOES matter". :)

Nickola каза...

Чувал съм, че има и презервативи с различни размери, но никога не съм виждал, честно.
А иначе най-вероятната причина да не се продават (масово, ако въобще ги има) е да не би да се разбие крехката ни мъжка психика - как може някой приятел да си купува размер XL, а аз да си купувам S, примерно. :)

случайна каза...

Валери: това с пробната ми хареса определено:))) Както в магазин за дънки, например, те обграждат красиви малди продавачки, чиято единствена цел в живота е да ти помогнат да направиш правилния избор. Представям си в един магазин за презервативи за какво ще става дума в пробната:) МИсля че тогава мъжете ще преоткрият щастието от шопинга:))

Никола:Е, не, в никакъв случай такива простащини като Small и Xtra Large. Някакви невинни буквички като A, B, C, а може и цветове, за още по-безобидно. Макар че, едва ли има нещо, което може да спре мъжете да си мерят пишките, със или без презервтаиви:)))

Петьо каза...

"...Какъв е проблемът на всички да им е удобно?...."
точно жена да пита този въпрос:)))))

Знаеш, че и мъжете и жените ни сърби там където трудно можем сами да се почешем,
просто вие го избивате по лесно, мъжете сме по-неподатливи принципно,
ето модите пробиват и при нас, макар и по-бавно.
Така че и за презервативите е въпрос на време да се промени мъжкото отношение,

и тъй като докато дойде това време може да втасаш, кажи на надарения да ти купува дамски презервативи и готово:)))

spartster каза...

хубава тема.

случайна каза...

Петьо: Ще подмина малко грубия ти език, като се направя че не съм забелязала, понеже все пак темата е чувствителна и мъжете е нормално се изнервят. А иначе за дамските презервативи.. да си призная само съм чувала за тях, но никога не съм ги виждала:-/. Дали пък това не е решение на въпроса? И защо не са популярни?

петьо каза...

Олее, извинявам се искрено:)
Стори ми се, че поста е на рибката-прасковка:)

Права си разбира се за мъжете, че се изнервяме от 'неудобната' тема.
А дамските презервативи, кой знае,
може би защото са от скоро на пазара,
или не са удобни, който знае да ни каже:)

случайна каза...

Прощавам ти искрено, защото разбирам че си чел книга, която харесвам:) А иначе постът беше провокиран от разговор с един познат, който ми разказваше за злополуки с презервативи и хубави момичета:) И беше мого повече умозрителен, отколкото провокиран от лични тревоги:)

vanina каза...

Няма кво да откривате колелото, някой друг вече го е направил: измерете си пишките тук.

Не открих инфо за унифицирана мерна система и единица, явно всеки производител си има собствени критерии за размера на кондомите (някои например се произвеждат в 55 различни размера) и макар да няма пробни, повечето фирми имат подробни таблици или критерии на сайтовете си.

Освен всичко това, в цизилизованите части на света различните размери презервативи се продават без проблем, затова, случайна, не мога да разбера последния ти въпрос въпрос ли е наистина или се шегуваш (искрено се надявам да е майтап).

Да намеря тази информация в Гугъл ми отне приблизително 2 минути. Далеч по-малко, отколкото на вас ви е отнело да си чешете езиците, коментирайки постинга.

Случайна каза...

Ванина: Блоговете и коментарите към тях са именно за това-да си чешем езиците. Определено не беше толкова спешно, че да измерваме времето за решаване на проблема в минути.
Линкът, който си дала наистина е интересен. Но аз не познавам много хора, които си купуват презервативи по интернет. А в нецивилизованата страна, в която за щастие живея, наистина малко хора знаят, че презервативте могат да имат размери. Ако повече от тях научат, покрай цялото "чешене на езиците", толкова по-добре.
И накрая, с цялото ми уважение към всички коментиращи тук, не мога да не споделя, че винаги когато видя някой по-груб коментар, без да искам си мисля, че тази специфична рязкост в характера е най-често следствие от недостатъчно щастлив и удовлетворяващ сексуален живот. А това е лошо. Хора, обичай те се!

Случайна каза...

Хм, а освен това, гледам че и durex деликатно заобикалят темата. виж

spartster каза...

ОБЕЩАВАМ: ще си взема Durex UltraXtraLargeSuperCondomWithAromaOfNiceBigAnanas. той ще е толкова голям, че ще побера вътре червило, крем, пастички, кафе, мобилен телефон, портфейл и снимки. и не на последно място, ще завра и това което имам като "даденост". искрено се надявам да получите това за което мечтаете дами. обичайте се.

Случайна каза...

Мммда.Май пак ни обвиниха че не знаем какво искаме.;)

алекс каза...

Грешиш, spartster. След толкова неща, дето ще ги натикаш там, твойта даденост ще си е баш на последно място... :-))))))

Простете, че оспамих хубавата ви дискусия, но така хубаво ме насмяхте, не се сдържах...

hekata каза...

Интересна тема, наистина ;-)
Презервативите обаче си имат размери, или поне тук.
Дори и Durex си имат обяснения на опаковката - кой презерватив с каква форма е и размер, който на който пасват. Като например, имат диаметър и бла-бла. Явно е въпрос на това къде ги произвеждат.
Просто трябва да знаете какво точно търсите. Да не говорим за Hustler и Anne Summers, където има какво ли не, и на мъжете и жените хич не им е притеснено да задават въпроси и да искат съвет за това, което търсят.
Мисля, че е просто въпрос на време нещата да стигна до това ниво и в България.
Вие спомняте ли си "погледа", с който ви даряваваха преди време, когато си купувахте кондом в аптеката, пък какво остава да попитате и за размер? Аз все си мисля, че това е част от проблема. Защо трябва да ви карат да се чувствате все едно правите нещо нередно, като си купувате контрацептиви?
И spartster, както по-горе беше казано, размерът няма толкова голямо значение наистина :-)

spartster каза...

hekata: питай патило... като стане дума за презерватив, цялото удоволствие от разговори, намигвания, докосвания, целувки, галения, и т.н. в един миг се превръща в тъпа фраза: "имаш ли презерватив?". след нея почти винаги ми се отщява. вервайте ми, преди няколко дни го направих (сложих си кондом) за пръв път от 16 години насам. резултата беше отчайващ: първо ми падна, после го вкарах някъде без никакво чувство къде съм и дали е топло или влажно... по някое време го изкарах и гледката беше странна за мен: имах си гердан на пениса - еластичен точно по средата. бях излял няколко милиарда сперматозоида във влагалището на нищо не подозиращата дама. направих си извод: ако искаш секс - прави го като животно. ако искаш измамни илюзии - обади се на приятел(ка) и го(я) помоли да ти говори еротични неща по телефона, безопасно е.
всякаква връзка с лица и събития е напълно случайна. ;-)

случайна каза...

хеката: Ама аз наистина съм живяла на друга планета:) В крайна сметка, радвам се че научих нещо полезно:) И все пак, погледни линка към сайта на Дюрекс!:-/
spartster: Именно за това е тази дискусия тук. Презервативите да бъдат удобни, по-мярка и не така ненавистни. Сигурна съм, че много подобни на твоя, проблеми биха били избегнати, ако хората гледаха по-спокойно на нещата и виждаха в презервативите не преграда, която им пречи да са заедно, а приятел, който им помага да са заедно. Понеже страхът и опасенията могат да бъдат също тъй лош спътник на секса, както и неудачно избраният презерватив.

spartster каза...

случайна: докато не направят презерватив с чуствителността на епидермиса ми, нямам намерение да използвам кондом, дори да го излеят на собственият ми еректирал член. при мен не е проблем само размера. искам да усещам, а не да влизам и излизам "някъде". иначе чудесно се справям и с ръцете си. сещам се за една банална приказка - който го е страх от мечки, да не ходи в гората. избора е персонален за всеки. който обича латекс, кевлар, гума или найлон да отскочи до най близката аптека. който обича да усеща - да търси!

Божо каза...

>. като стане дума за презерватив, цялото удоволствие от разговори, намигвания, докосвания, целувки, галения, и т.н. в един миг се превръща в тъпа фраза: "имаш ли презерватив?". "
Ами spartster , трябва просто "тъпата фраза" да се превърне в нещо, което се разбира от самосебе си. Просто трябва да поексперементираш и да намериш презервативите, които са подходящи за тебе и няма да имаш проблем. Секът без презерватив е пълна безотговорност като към партньора, така и към себе си. Както и към евентуални следващи партньори и на двамата.

spartster каза...

божо: не знам точната дата на изобретяването на презерватива, но се чувствам точно толкова безотговорен, колкото и всички останали преди да го открият. ако ви харесва се целувайте през найлонови торбички, галете се с ръкавици и се къпете с дрехите. а, и не забравяйте и за вашия приятел презерватва - докато го има ще живеете 1000 години.

Д'Антон каза...

ей Спарти:))

успокой топката малко,
блоговете са вече като автобусите и женските сърца,
доста е задушевно и
шумните емоции или телесни аромати
гарантирано ти създават усещането за простор сред навалицата:)

иначе твърдата ти позиция по въпроса е добър пълнител за разкрепостения ти имидж на самец дивак,
дано поне самките са развълнувани подобаващо,
защото иначе тоталния ти погром над конкуренцията зяпаща и безпомощно объркана от несъстоятелността на уж разумните й аргументи ..... би отишла на халос,
като неутешимата ми мъжка амбиция,
в сянката на настръхналата ти мъжественост,
жадна за изгаряща чувственост:))))

Мадам Случайна,
простете словесната ми артикулация,
ако я отсъждате за неуместна:)

spartster каза...

шапка Ви свалям мосю!

Григор каза...

Ако размерът е проблем за мъжката чувствителност, може размерите да се дефинират като XXXL, XXXXL, XXXXXL, XXXXXXL... :-)

Случайна каза...

Понеже постът беше за размерите на презервативите, а тук темата малко се измести към една друга, която ме вълнува не по малко, нека пренесем разговора в следващия пост, които ще бъде "за" и "против" презервативите. Благодаря на всички за искреността и ангажираността:))