събота, 6 януари 2007 г.

Стари никове

Измислянето на ник е ужасно интересно нещо. Винаги питам хората за никовете им, защото имената ни ги дават родителите, а никовете си ги измисляме сами и те много повече ни отразяват нас самите. Питат ме понякога в чата, как се казваш. Какво значение има. Виж ми ника и ще разбереш коя съм днес. Толкова много никове съм имала, че съм забравила повечето. Но някои си ги спомням. Както и историята им:)

malko_veroqtna - Това беше закачка със бомбастичния стил на никове в IRC, от сорта на "страшната мацка" или "супер яка". Помислих си какво ще е ако трябва да се каже, че някоя жена е невероятна. Е, хайде да сме скромни, почти невероятна, тоест малко вероятна. За съжаление малко хора разбраха чувството ми за хумор и го приемаха просто като предизвикателство ще могат ли да ме свалят.

B-side - Аудиокасетите имат A-side и B-side. B-side е другата страна, втората страна. Освен това, често ми се е случвало да седя в някой голям клуб и да говоря в чата с разни хора, които се оказва че са в същата зала. Но те никога не биха се заговорили с истинската ми самоличност, с тази, написана от дрехите ми, от пола, от годините, от външността. Аз съм на една крачка, b(e)side, но те говорят с мосто друго аз, с моята B-side. Ех, и тази игра на думи малко хора я разбраха.

sledobedna_feq - Представете си фея сутрин, отваряща прекрасните си очи, сред росата, свежа и крехка като цвете. Представете си фея вечер, омайваща в бясъка на воалите които я обгръщат, загадъчна и съблазнителна. Представете си фея следобед. Поуморена, разрошена, с домашни дрехи, обикновена, почти безцветна, бършеща прах, или събираща купища пране. Трябва да повдигнеш брадичката и и да я погледнеш в очите, за да видиш там, че това е същата тя, онази фея от сутринта и вечрта, онази вълшебница, караща звездите да се движат и цветята да танцуват.

New_Hope - Този ник си го измислих специално за канала MIllenium Falcon на HanSolo. Че как иначе:) За който не се сеща, това е заглавието на епизод 4 (първия от старите) на Маждузвездни войни:)

life_after_love - Имаше една песен на Шер "Do you belive in life after love? I can feel something inside me say, I realy don't think you're strong enough"

А сега съм случайна. Този ник си го харесвам най-много. Мисля, че ми отива.

Разкажете ми за вашите никове:)

16 коментара:

Анонимен каза...

а за моя ник какво мислиш

Анонимен каза...

Най-честият ми ник в нет-пространството е Vicky1. Вики ми е името, а единицата значи, че съм номер едно от всички с това име :D. Друг любим ник ми е BlackCat - черното е любимия ми цвят, а някой веднъж ми беше казал, че съм като една черна котка - където отида, нося нещастия със себе си. Не че ме обижда, дори го приемам като комплимент :). По-късно същият ник го обърнах на ClackBat - обикновено го използвам в моменти, когато имам чувството, че нещо не е съвсем наред с мен, че съм се "обърнала". А никовете в скайпа си ги сменям едва ли не всяка седмица, но ако взема да разправям, ще се получи километричен коментар :). Да кажем, че един от по-фрапантните ми е бил Marshottukkopelegadno. Някой като ме попиташе за смисъла, винаги отговарях "Ами, всички така ми викат" :D. В момента съм JІyDa uDuoTkA (луда идиотка) - струва ми се, че няма какво да се пояснява. Старият призрак е от една любима моя песничка: "както вървеше старият призрак трепереше, мислеше даже на кой да покаже, че е безстрашен и страшен, и силен и смел дори" - това съм цялата аз. Та, това е в общи линии :). Някои от изброените може и да звучат детински, или наивно, но от друга страна за такива неща като никове в интернет гледам да не полагам твърде много усилия. Първо, защото понякога не е добра идея да си влагаш душата в един прякор и второ, както Случайна е отбелязала в поста си, не всеки го разбира правилно.

Анонимен каза...

yMHuk - първият ми постоянен ник. Тогава си мислех, че това ми е най-силното оръжие ... и качество. а и бях го доказал. Освен това се кефих, че мога да го напиша с латински букви. Явно, че не съм от най-скромните, но скромността краси тези, които няма кво друго да ги краси. А аз си мислех, че това ми "качество" ме краси... трябваше да мине време, за да се осъзная колко глупаво е това.

Pa3KoLHukoB - време мина, и аз със нов ник. Тъкмо бях прочел "Престъпления и наказания" на Достоевски. Тази книга страшно ми впечатли и даже разтресе. Сега ако я прочета едва ли така ще я възприема, но тогава бях на бригада в САЩ, сам сред чужди, обладан от материалистичния дух. През цялото време се идентифицирах с Родя, все едно Достоевски пишеше за мен.
Разбира се този ник остана неоценен в чат-средите, а малкото които ми се включваха или бяха русофили-фанатици, или "читанки" поддали се на депресията.

open-minded - Един много ценен за мен човек веднъж ми каза че съм бил страшно open-minded. Повярвах му - аз вярвам на всички комплименти по мой адрес. Оказа се че този ник е free в IRC и се възползвах. Повечето хора не го разбираха и това беше повод да го обърнат на майтап. Включваха ми се реазбира се и мъже, които търсеха мъжка компания. Но благодарение на този ник съм си чатил и със страшно интересни хора, и те open-minded. С течение на времето животът с главно Ж ми доказваше, че не съм толкова отворен за колко се пиша. Случиха се мн неща, които бяха above'n'beyond me. Сега пак си мисля, че съм open in mind, но за съжаление има още мн неща, в които да се отварям. Например емоциите си и човешките си взаимоотношения.

WeatherMan - сега се подписвам така. Не, не предсказвам времето.
Ами имаше един филм “Синоптикът“, който така и не стана мн известен, но лирическият герой отговори на много от въпростите, които съм си задавал. И то по категоричен начин. Той откри смисъла на своето съществувание. И ми даде насоки и аз да открия моя.

Unknown каза...

селски цървул: Ами, аз си падам по красивите никове, така че в този смисъл не ми харесва. Иначе в него има майтапче, но и леко чувство на превъзходство над някои определени слоеве в обществото, както и известна неувереност в собствената позиция и значимост.

Вики: :)))

weatherman: А какво ще е времето следващата седмица? ;)

Анонимен каза...

Като ме питат какво значи Итилиен - отговарям - това е зелена гориста местност. Който е чел "Властелина" знае. Не е име на герой, но е име на прекрасно кътче, което с удоволствие бих била. С много зеленина, потоци, изобилие от всичко и все пак не прекалено очевидно, защото има много неща скрити сред дърветата. Освен това не мога да устоя на мелодията в думата - звъни, нали?

Анонимен каза...

мацее, ти направо ме уби с тоя коментар. ха ха ха ха ха

Анонимен каза...

Времето следващата седмица? хм....

Най-доброто предстои.... но за съжаление само на най-добрите. Luck happens when preparation meets opportunity.
Get yourself prepared!!!

Анонимен каза...

За сега съм имала два ника - Rogue - (авантюрист, плвел), което набързо бе побългарено на Плевел, но понеже бях и мъничка, никът също беше смален - Плевелче. Където не ме сеят там никна. ;)
После прочетох Илиада и си харесах Енея. След което прочетох и Хиперионите на Дан Симънс. Голям смях дойде с неговата Енея, която бе вървяла по същия път на логиката ;)
Инак - Енея - онази, която води. Онази, която Учи. Онази, която е дете.
Харесва ми идеята, че в момента, в който научаваме нещо ново, забравяме по нещо старо. Забравяме да сме спонтанни, а тя не беше такава. И затова ми допада да се асоциирам с нея.
Чаршавче... ;)
Сладка тема Случайна, радва ;)

Анонимен каза...

Еней де... сещате се, троянския войн Еней, аз му смених окончанието и на ти, Енея.
Впрочем, английския вариант на името е свободно мое съчинение. Оригинала не е така. Затова му се радвам. Защото е достатъчно уникален.
П.П. Извинявай за двойния пост.

Анонимен каза...

LeeAnn /ЛиАн/ е начинът на изписване, който ми хареса, на буквите "л", "и", "а" и "н", които останаха от името ми Даниела, след като NeeAnn го хвана, окастри и разбърка. А го направи... за да е уникален, както винаги, знам ли... и понеже той всъщност е НИколай АНгелов, аз му го върнах с НиАн. И като ме убеди да си направим блог, го кръстихме на себе си: LeeAnn и NeeAnn - с други думи: LeeNeeAnn
:))

Анонимен каза...

Случайна,
А ако трябва да си избереш нов ник, какво ще бъде :)?
Поздрави

Unknown каза...

Anonimous: На първо четене ми хрумна "Шматка или не".
А иначе може би бих си избрала "Цирцея". Както знаем тя е била магьосница, която превръщала мъжете в свине. На мен това също добре ми се удава.

Анонимен каза...

Красавице,
Нима да превърнеш една свиня в пак свиня е магьосничество :)?
Случайна звучи леко незаитересовано и отегчено. С тази снимка, витаги си мисля за тебе като за cactus girl ...
Не искам да си замислям какво ли впечатление оставя старият ми ник Куче_влачи_рийс ;).
b-side, не си права, всичкият замисъл му си се разбира, който не разбира да иде да се гръмне ;).

Unknown каза...

Anonimous: Хех, този ник някога някъде съм го виждала, даже май съм разговаряла с притежателя му. Мда. Преди много много години. В IRC.

Анонимен каза...

ауууу...

чудя се какви ли изводи да си направя от това, че обикновено се подписвам с името си... тъп? стандартен? самоуверен? без чувство за хумор?... все едни такива, сладки... :-)

Боян Пищиков - Архиватора каза...

архиватора е първия ник, който ми лепнаха приятелите. съответно, пасна ми и така остана; не мисля да го сменям, но винаги ми е било приятно да се заигравам с имена.
конкретна история - откакто си купих фотоарарат и камера започнах да снимам всичко от-до и то постоянно; и понеже приятелите ми са музикална банда, в един момент разполагах със записи на репетиции, концерти, прически и купони от години назад; архиватора всъщност е от архивист но обвързано с терминатора някак си - поради ниумолимото ми преследване на архиви из компютрите.
Случайниче, това е поредния ти пост който много, ама много ми харесва.