четвъртък, 25 януари 2007 г.

Да кажеш "край"

Трудна работа. Знам много добре какво трябва да направя. Няма съмнение по въпроса. Но нямам сили да се откъсна от нещо толкова обичано, нещо, което ме кара да се чувствам жива, истинска. Нещо, което ме наранява, нещо, което излезе от контрол. Волейбола. Снощи пак играх. И днес ръката ме боли ужасно. Трудно ми е да работя, идва ми да пищя. Тази болка я омаловажавам от две години. Лекарката беше кратка и ясна - забрави за волейбола. Даже чантата си не носи с тази ръка. Майната и на чантата. Майната и на болката, но докога?
Дали стават чудеса?

11 коментара:

Анонимен каза...

И само това ли можа да каже лекарката?Боже,защо им е да учат 6 години за да ти кажат ,че е трябва да се откажеш от кафето,цигарите/ако пушеш/,защо не и от секса.Ако и тогава не си по-добре,ти казват ,че е от нерви.Да гледаш по-спокойно на нещата...До момента ,в който не попаднеш на Лекар.Дето те кара да вярваш ,че може би има и преден живот.Защото,ако всичко,което знае,го е научил в този жимот,защо другите не са успели?
Много ми беше харесало мнението на един мъж по повод на "набедени" пластични хирурзи и потърпевшите жени.Перефразирам по памет-"Когато се отнася за фризьор/просто е съвпадение/,жените питат поне 2-3 приятелки преди да си оставят косите в ръцете на някого.А за да се доверят на лекаря,им е достатъчна само една препоръка."

Анонимен каза...

Ох,сори за правописа,ама ме е нагазил един грип и едно здравеопазване.Но се изкуших да ти напиша.

Анонимен каза...

Такъв вид "лекари" ме подсещат за репликата на един познат.
"Като се знам какъв съм инжинер, та ме е страх да ида на лекар."
Инак... някак много пораженческо ми звучи, само при нея ли си ходила? Т.е. сигруно ли е, че това е крайната диагноза? Или просто пак някой се е обяснявал... през просото?
Хъм, стискам палци да има някаква надежда.
П.п.Всичко хубаво в живота е или неморално или незаконно, или от него се пълнее.
:)

wankata каза...

Аз залагам да не забравяш за волейбола, а просто да го прехвърлиш на телевизионния екран;) Наистина не е идея да натоварваш ръката щом те боли толкова. Трябва обаче и да се лекува с нещо успоредно...

Unknown каза...

Ванка, ти луд ли си! Аз сега се уча да играя с лявата ръка.

skoklyo каза...

Е, сигурно има някаква поставена диагноза, едва ли всичко се изчерпва със "забрави". Ако Случайна я спомене тук, някой може и да излезе с ценен съвет, не просто общи приказки, все пак доста и различни хора четат блога ...

Unknown каза...

skoklyo: Ако започна да дълбая ще ти кажа, че личната не знаеше какво ми е. Каза ми, че може да ме прати на много и скъпи изследвания и едва ли ще намерят диагноза. Че даже и да намерят, ставно-костните проблеми са трудно лечими и облекчението е само временно. Че мога години да ходя на физиотерапия и ако не се пазя няма да има смисъл. Изписа ми, разбира се някакъв антибиотик и витамини. Аз изхвърлих рецептата.

Но това, което написах не се отнасяше просто само за ръката ми.

Анонимен каза...

Случайна... знаем ;)
Просто се опитваме да помогнем с това, което и колкото можем ;)
Ако можем...

Анонимен каза...

Моля те, опиши все пак как, какво и къде те боли ръката...
Минала съм по подобен път с баскетбола... после и с тениса...

Анонимен каза...

Какво ще стане, ако започнеш да мажеш болезнените места достатъчно дълго и упорито (поне по 2 пъти дневно, с месеци) с някакво нестероидно противовъзпалително? Индометацин е идеален, ако кожата ти го понася; ако не, фелоран (волтарен) също върши добра работа.

Unknown каза...

LeeAnn: Болят ме ставите, но може би и сухожилията. На рамото, лакътя, китката. Болката е като когато си седял върху коленете си дълго време, с подгънати крака, едно такова, парещо и дълбаещо. Заболява ме след като съм играла, да кажем вечерта или на другия ден сутринта. Рядко ме заболява още докато играя, Но се случва, ако е много студено в залата. Ако си увия ръката, така че да е по-затоплена от останалото тяло. болката се облекчава. Болката се засилва от удари с тази ръка, вибрации - на машинката за подстригване. Почивката наистина помага.