четвъртък, 20 декември 2007 г.

Специалист по всичко

Последния месец съм ангажирана основно с правенето на салона си в Русе. Нагледах се на майстори и майсторлък. Както е казал поета:"Майсторе, майсторе, викам ти майсторе, 'щото не ти знам името, ама като ти гледам майсторлъка, да та е** в майстора...". И след последните красоти на майсторите по довършителни работи, реших да си правя всичко от тук нататък сама. Може пак да е грозно ,но поне ще е без пари.
И всеки ден се сещам за един класически български филм, в който млад и кадърен зъболекар си търсеше работа като бояджия. "Ти някога боядисвал ли си?" "...Да, великденски яйца..." "Ставаш!" И аз така. В момента дупки пробивам всякакви, често повече от необходимия брой, но все успявам да ги подпъхна под някой мебел. Засега катастрофални повреждания няма. Остава ми малко работа по водопроводната част и слагане на лампите на тавана, после още малко дърводелство и малко счетоводни и правни неща.
Баси, искам вече пак да съм фризьорка!

7 коментара:

АвторЪ каза...

На зидаря грешките му ги оправя мазача,
на мазача грешките оправя шпакловчика,
на шпакловчика грешките оправя бояджията,
а накрая всичко си дооправя чорбаджията ;)

Анонимен каза...

Ужас
И мене ме е подхванала една такава история...
Съчувствам ти!

Анонимен каза...

Аз пък искам да дойда до Русе, за да ме подстрижеш! :-)

Анонимен каза...

Вече се чудех да не си се отказала от нета и постването.А ти си го раздавала бояджия.Не че ти е далеч от занаята де.Дето коси,там и стени.:)Остана ли ти време да чуеш страхотната песен на Дани Милев?Поздравявам те за завръщането с нея.
http://www.vbox7.com/play:334ce85f

Боян Пищиков - Архиватора каза...

успех...!

Анонимен каза...

а къде е салона ти в русе?

Анонимен каза...

bobber:
лошото е ако си като мен..като почнеш от мазилката..до боята
Няма с кой да се оправдаеш

пп. Строител съм:)