неделя, 3 август 2008 г.

Лесбийките са "сладки" а гейовете са "гнусни"

Хомосексуалността е част от действителността. Казват, че винаги я е имало. Спорят за причини, обяснения, оправдания. Някои я приемат, други я отхвърлят. Но тя си е тук.
Нещо, което ми прави впечатление, обаче, е различното отношение към хомосексуалността при двата пола. Жените са облагодетелствани да бъдат приемани по-добре. Всички си спомнят "Тату":) А подобна гей-двойканякой спомня ли си? Освен това, видът на две супер сладки мацки, гушкащи се и заемещи секси пози е част от толкова много релкамни визии, че няма да мога да ги изброя. Мъжете одобряват лесбийките. Често мисълта за лесбийки правещи секс ги възбужда. Жените също одобряват лесбийкките. До такава степен, че много хетеросексуални жени решават да стават лесбийки, защото е шик.

Виж с гейовете е друга работа. Жените често са по-толерантни към тях, смятат ги за сладки, но само като отделни индивиди, а не като двойка, разменяща си ласки. Мъжете пък са в повечето случаи брутални - само им дай темата "педераси" и гледай какво става.

Моето отношение? В хомосексуалността ме възхищава представавта колко много може да обичаш някого и да ти е скъп, че да се осмелиш да прекрачиш всички норми и да застанеш до него. Когато виждам искрена любов зад ласките те ме изпълват с радост и желание да закрилям нечий крехък рай:) В хомосексуалността ме отвращава мисълта, че за много хора това е просто начин за изпробване на нови сексуални усещания и гъдели, когато тривиалните вече ги отегчават, или просто за правене на интересен. Няма разлика дали двойката е от жени, или от мъже.

Иска ми се светът да е място за любов. А тя понякога е странна. И необяснима. Но никога отблъскваща.

Ъм, и за илюстрация, ето една класация в популярен сайт.

6 коментара:

Estranged каза...

Не знам дали си чела моето мнение по въпроса

Unknown каза...

Хах, за пореден път ме удивяваш как логично и ясно си изразил неща, които аз също съм мислила, но не съм успяла да формулирам толкова добре:))
Направо ми идва да си изтрия поста и да сложа един линк към твоя:))
МНого хуабво пишеш.

Вики каза...

Дали някои жени стават лесбийки, за да позират, или го одобряват, защото е "шик", не знам... Но доколко две момичета заедно са "облагодетелствани" от факта, че мъжете ги гледат, точейки лиги и подвиквайки "остроумни" коментари - доста спорно... От друга страна никога не съм чувала за жени, които биха се бутали пред вратата на спалнята на гей двойка, за да надничат през ключалката. Май малко или много става въпрос и за култура...
По повод отрицателното, граничещо с омраза отношение към мъжката хомосексуалност и разбиране и дори симпатии към женската - има си логично обяснение (въпреки че според мен се среща и обратното явление - доста голяма популация е настроена строго срещу лесбийството. Например в църковните сфери май се поощрява хомосексуалността между мъже, а се порицава тази между жени като разврат). Специално в България, доколкото ми е известно, причината се корени най-вече в петте века Османско присъствие (не че още Крали Марко е имал честта да гледа Азис, или Евгени Минчев - за друго иде реч). По това време, според Исляма, мъжката хомосексуалност е възприемана като норматив и никой не я счита за нещо необичайно - следователно, нерядко се изявява и на показ. Предполага се, че и сред жените не е била рядкост (нищо чудно, двадесетина жени в харема, няма тепърва да чакат султанът да се сети за тях), но не се е налагала или демонстрирала свободно. Просто за тяхната религия мъжът е доминиращ, а жените и нещата, свързани с тях не се коментират въобще. А за пет века българите са успели порядъчно да намразят всичко свързано с Османското владичество - та оттам идва и отрицателната нагласа срещу мъжкото еднополово влечение и, по-скоро, безразличие към женското (моля някой да ме поправи ако греша). Това е като оставим настрана факта, че просто от чисто естетическа гледна точка, може би мъжете са донякъде по-неприятна гледка (все пак мъж с тясна минипола, червило, маникюр и така нататък за много хора граничи с отвратително), но това също е до голяма степен въпрос на лични предпочитания.
С други думи, всичко е относително. Но едно е ясно - това, което наистина е нечестно е, че за болшинството хора в България, "гей"="Азис"=дебел фламингоподобен хипопотам-травестит с полилей на главата и жартиери на баджаците (моите уважения към гласовите данни на човека иначе). От друга страна, до голяма степен именно на такива като гореспоменатия, моят процент от българите трябва да сваля шапка, иначе вероятно и малкото толерантност, която полека-лека се насажда, нямаше да я има...

Анонимен каза...

>" От друга страна никога не съм чувала за жени, които биха се бутали пред вратата на спалнята на гей двойка, за да надничат през ключалката. Май малко или много става въпрос и за култура..."

На биология ;)
Не съм бил жена ;) , но до колкото знам жените освен в редки случаи не се възбуждат от голи мъже и пак освен в редки случаи не изпитват естетическа наслада от гледката на голи мъжки тела. Напротив, много жени, които със сигурност са хетеросексуални се възхищават на красиви женски тела и екзалтирано (това е точната дума) коментират определени женски прелести.

Иначе е вярно, че воайрството (освен в случаите, когато е свързано с психическо заболяване ) е признак на ниска култура и откровена простотия. Но по колко процента от двата пола го "изповядват" може лесно да се прецени, когато се сравнят примерно зрителите на предавания от рода на "биг брадър". Не съм ровил специално, но от това , което случайно съм срещал в Нет-а или съм чул по телевизиите, май са по равно :)

Хетеросексуалните мъжете също не си падат по голи мъжки тела, така че различното отношение към гейовете и лесбийките според мен се дължи основно на разликата в естетическото възприятие.

Друг е въпросът, че повечето истинси лесбийки нямат нищо общо с котенцата от порно-филмите, но е създадена някаква фалшива представа за понятието "лесбийка", което е привлекателно.

За отношението към едните и другите - то е свързано с отношението към различните по принцип.

Ако в образованието и от медиите се набляга на това, че хората са различни и че различният от нас с нищо не е по-лош от нас, хората постепенно биха започнали да възприемат подобни хора нормално и няма да има нужда от гей-паради и т.н. Но образователната ни система сама е на системи, а медиите винаги търсят скандала, там където го няма, така че скоро не виждам да се стигне до толерантно отношение към различните, не само към хомосексуалните.

Ena каза...

Не съм сигурна, че Тату са добър пример за толерантността към лесбийките изобщо. В крайна сметка това са две медийно моделирани момичета. Стереотипът за дебелата и грозна лесбийка е другата страна на медала.

Анонимен каза...

стериотипът за грозната и дебела лесбийка сигурно е създаден от някой мъж дето го пренебрегнали заради друга жена.
благодаря на автора за позитивизма и гледната точка.важно е в това сексистко и хетеросексистко общество.
и изобщо - не отрицателни мнения накуп не бях срещала досега.ужасни глупости се изписаха покрай гей-прайда,това действа освежаващо :)