неделя, 11 декември 2005 г.

Зима

Може би не е много възпитано така да си сменям стиловете на блога. Предполагам че е изнервящо за тези, които го четат. Но, пък се забавлявам много. Някой беше поискал зимна тема и да не е бяло. Надявам се да ви хареса. За тези, които са на трафик, съжалявам, картинките са големи. По някое време може да седна и да обмисля как да ги направя по-малки. Но сега се поуморих да се сражавам с тази тема. Последната битка беше славна. Искам да благодаря на Ванката, който седя снощи с мен до 2 часа в ICQ да ми помага да преследвам грешки в глупавия си CSS. Без него сигурно щях да съм захвърлила и снежинки и всичко. :))
Освен това, искам пак да се извиня на всички потребители на Интернет Експлорер. Въобще не си представям как се вижда това с вашия браузър. Пак след някой ден ще събера смелост да погледна. Първо с едното оченце, леееекичко.
Ами, това беше. Весели празници!

12 коментара:

Анонимен каза...

Стилът е перфектен. Единствена забележка - че дето пише колко коментара има - тъмно синьо върху черно и много трудно се разчита. Колкото за експлодера - не знам как ще изглежда. Сега да тръгна да го инсталирам с wine и после да го махам... Който го ползва- да каже.

Анонимен каза...

Поздравления, Случайна!

Както винаги ме впечатляваш не с умения и усет за "вървежност", а с проста и открита духовност, дълбок белег за чистота и човечност....
завиждам ти яко :)

хубави кристали си имаш,
искрящи и провесено-неподвижни,
мъждукат самоцелно и неопределено
като мечтите на тези, които са били деца отпреди 82-ра...

особено усещане е,
повече тиха и събираща тъга,
отколкото зимен уют или пък още по далеч... празничен трепет :)

Анонимен каза...

Божо:Благодаря:) А аз още не съм гледала. Голям страх:)

Петьо: Недей така, за уменията, де. Знаеш ли коко зор беше докато го направя. Ти да не си с Експолоер???!!!

Lana каза...

Не се притеснявай - и с Експлодер се вижда добре ;-).
Реших да погледна, та да те успокоя. Щях да го направя и по-рано, ама вкъщи нямам IE, по принуда го ползвам на работа от дъжд на вятър, щото още има тъпаци, дето сайтовете им само с тая гадост се виждат.
Иначе темата е супер, ама наистина смени това тъмно синьо с някакъв друг цвят, че много трудно се чете :D
Благодаря за създаденото празнично настроение, весели празници и на теб!

Анонимен каза...

:)))

коко зор беше?

Нима желаеш да пренебрегнем умишлено
светлия ти чаромат и да го оставим да
наднича 'случайно' зад уеб-технически детайли????

добре, добре , .....
с риск да ме омразиш,
най-добре се вижда с 'Експлодера' на Божо, май щото логото го няма.
В Операта се застъпват логото и основния ти надпис, там е най-зле.
А в любимата Мозилка е хубавичко:)
Ако искаш субективни корективи ето ги моите:

- звездата да логото се вижда наполовина, кофти ефект
- логото не ми изглежда заскрежено, а кородирало, дай му повече плътност
- като скролвам белите букви на постовете се скриват под логото,
а неудобното синьо на коментарите
минава през него без даму пука,
така минават и линковете след постовете, тогава логото направо отлита
- когато има един коментар пише че има един коментара, защо не го смениш
да бъде един, два и ... коментар(а)
- висящите кристали застъпват логото когато скролваш хоризонтално, а в стандартния прозорец висят под 'перваза'

...други Браузери си нямам,
а след толкоз забележки се погнусих от себе си, стига съм се взирал,
хубаво ти е и блогчето и темичката:)))

хайде, здраве и блясък в кристалите желая:)

Анонимен каза...

Олеле!Хич да не бях питала:) Хайде подред. За различните браузъри -благодаря. Пооправих нещо, дано да е наред и в Операта вече.

Предполагам че мониторът ти е 800/600. Затова звездата не е цяла и кристалите висят под перваза. Колкото и да мразя такива неща, видът му е оптимизиран за 1024/800. Опитах се да позамажа нещата с min-width и min-height но не виждам особен резултат.

Логото трябваше да изглежда като насипано от натрошен лед. Да си призная, идея нямам как да му придам повече плътност. Но ще помисля все пак:)

Това със синьото дето минава над картинката ще може да се оправи някак, ама само с голямо преработване. Смяна на картинки и т.н. И това ще направя, ама като ми мине рожденият ден. Проблемът е в z-index-ите. За да бъдат достъпни линковете, трябва да са над леъра на логото, а той пък трябва да е над леъра с текста, за да можа текста да изчезва така постепенно. Разбира се може да се оправи някак. Логото отлита, защото свършва височината на леъра в който е, а именно 4000px. Това става на монитори 800/600. Оставих го така, понеже все едно надписите минават над него и не е чак толкова естетчино .
За комнетарите-опасявам се че не мога да направя проверка за цифрата на коментарите и да укажа да се изписват различни съобщения в случай на 1 и повече от 1 коментари. Не че е невъзможно, но със знанията си в момента не мога да го направя. А идеята за "коментар(и)" не знам защо не ми харесва.

За висенето обясних. Заради разделителната способност е.Бих могла да я позиционирам спрямо долната част на страницата, което е наистина по-мъдро. Но трябва да си поиграя да удължа още висулките,(за големите разделителни способности) пък и да променя другата картинка. Изобщо, наистина е добре за запретна ръкави и да променя много неща. Аз се бях фокусирала върхи идеята за имитация на фрейм, като текста изчезва плавно. И явно не съм догледала важни неща.

Много благодаря за мнението и съветите. Бяха много ценни за мен. Поздрави!

wankata каза...

Аз на свой ред да благодаря, за ненужното избложване:) Другите може би не знаят, но аз така и така не си лягам преди 4, така че за мен беше голямо удоволствие!
Хора, не каряйте Жужа да оправя проблема с коментарите над логото, защото има да се мъчи два три дни с това. Поне решението, което на мен ми хрумна е някакво пак половинчато и много зверско за правене...
И на свой ред да кажа, че макар и да има доста проблеми, идеята на дизайна е прекрасна. Навява както каза някой по-горе носталгична тиха тъга. Фантазия...
А техническите детайли губят значение, когато дизайна носи това усещане, което носи този!
Жужа, кога ти беше рождения ден?! Никъде не си оставила дата, а на мен паметта ми от днес за утре. Помня хихихи Помня, че беше студено, че имаш скреж по стъклото, че миришеше на ром и че главата ми вървеше преди ръката с ключовете;)
Ей, никога няма да я забравя тази вечер и деня след нея!
А ти тогава така ме изненада! Беше много много хубаво, благодаря ти!

Анонимен каза...

Ми то май днес ти е рождения ден, ако се не лъжа :-)

Айде, честит Рожден Ден - да си жива и здрава :-)

Анонимен каза...

я виж ти - ами честит Рожден Ден и от мене!
Много здраве, щастие и успехи!

Unknown каза...

Ванка, каквито и половинчати идеи да имаш, давай насам. Понеже моите всичките се оказаха неосъществими.

А за рождения ден, да днес е:) Благодаря на Таня, която наистина нямам идея от къде знае. Благодаря и на всички останали:)) Аз обикновено чакам да станат случайно нещата на рождения ми ден. Но ме изненадахте много приятно. Благодаря ви:))

Анонимен каза...

Ами виж сега, много е просто. Когато ти написах моя ICQ номер, реших да не чакам ти да ме потърсиш и те намерих аз. Намерих два твои номера, в които най-грижливо си си отбелязала рождения ден и го запомних, защото не само Сашо има още ден-ден, но и една моя първа братовчедка.

И много съжалявам за онази неразбория с кирилицата.

Айде още един път - Честит Рожден Ден с много усмивки и още повече и по-приятни изненади :-)

Анонимен каза...

Таня, аз имам доста ICQ номера. Този, който използвам най-често е без никакви данни, за да не ми досаждат разни търсачи на силни усещания. Писах ти, но вероятно не сме се разбрали.