петък, 3 март 2006 г.

Свободолюбиви и горди

Възпитават ни свободолюбиви и горди. Но забравят да ни разделят на момиченца и момченца тогава, че момиченцата да не се учат много-много на свободолюбие. И на гордост. Понеже, научи ли се една жена на свободлюбие и гордост, после от нея нищо не става. Нито съпруга, нито майка. Развалена стока, боклук. Интелектуалка някаква ще ми се пише, че и с претенции. И си мисли че има права и че била пълноценно човешко същество. Пълноценни сме всички, ама като в оня виц, по-тъмно зелените да слязат да бутат. Правата и равенството са за брошурите, за социалните програми. А иначе всички си знаем как му е редът.
И докато от тези, които раждат и отглеждат децата се очкава да бъдат жалки, страхливи и лицемерни твари, този свят няма да тръгне на добре.

6 коментара:

Анонимен каза...

Не е така. Жените са като мъжете и толкова. Ако има мъже с различни схващания то си е техен проблем. Става дума за човешкото достойнство и чувството за равнопоставеност. Аз съм мъж, да не си помисли някой, че става дума за някоя феминистка.
Не знам защо, но с неблагозвучни женски думи се определят типове мъжки характери, защото сега педерас е термин изпълнен с уважение и гордост за някои.

Unknown каза...

Ами, аз не говорех само за мъжете а за позицията на обществото въобще. Например една клиентка ми разказва как като бил малък синът и го учела да готви и много се радвала. Сега синът и е женен и той също готвел в къщи, даже повече. И тя казва:"Ама знаеш ли как ме боли, като отида и видя той да готви, а жена му седнала до него и си приказват. Ами, боли ме пък, майка съм, боли ме!" И това със някаква страдалческа физиономия. Все едно синът и прави нещо крайно унизително.

Анонимен каза...

Много интересно - и аз съм на тази вълна в момента, ама тя е дълга тема за разговор, мислех да пиша в блога си и аз за това, ама чакам малко да ми мине, че много ми се насъбра напоследък откъм мъжки изпълнения с различни главни действащи лица...

Анонимен каза...

В крайна сметка, само нe разбрах защо отдавате толкова голямо значение на обществото? Всеки може да бъде себе си, когато и където поиска. Въпроса е - дали ще се вайкаш само и ще обвиняваш обществото, или ще си намериш средата, в която се чувстваш най-добре. Не се отчайвайте!

Анонимен каза...

Да ти разказвам ли как беше реагирал веднъж един баща, който веднъж заварил снаха си да ремонтира бушоните, понеже синът му не знаел как да навие телчето?... Мога да разкажа и доста други случаи!

Всеки знае своята част от нещата. Винаги в другия двор доматите са по-червени, а чуждата кокошка е гъска... И мисля, че това е истинският ни проблем, а не кой пол как го възпитават.

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.