неделя, 6 август 2006 г.

Сделката с дявола...

Покрай мен има много бременни напоследък. И много момичета, които се омъжват. Разговаряме за разни неща. За контрацепция, също. Или за липсата и:)) Пак ме нападат мисли и мисли. Итилиен би казала, че биологичният ми часовник цъкал:) Хм, че на кого не му цъка.
Но не е това темата, а контрацепцията. Това право и решение на жените кога да забременеят. Аз по ппринцип съм твърдо за. За това една жена да може да определя живота си, а не да стане жертва на нечие (пък дори и своето) петминутно удоволствие. За това, да има свободата да бъде пълноправен човек, а не разплодна крава, с хванати за полата и пет отрочета, безпомощна и зависима от нечия милост. Защото нали всички знаем какво би се случило с една жена, която просто забременява когато се случи и ражда ли ражда..."Ами, толкоз и е бил акъла" е класическият коментар.
Хм. А за тая пуста свобода да избираме кога и колко деца...Понякога си мисля, не сключваме ли сделка с дявола за нея? Чудесните приспособления, които квалифицирани гинеколози напъхват в нас, за да ни предпазят от бременността, Хормоните, които пием, за да спрем организма си да прави най-важното за което е програмиран...Презервативите, които уж запазват усещанията, а са чудесен изолатор за истинското докосване...Всичко, в името на удоволствието без ангажименти...А понякога ангажиментите са най-важното нещо...
Мисля си често за това и не измислям отговор. Може би пък не трябва да се прави секс, ако не искаш деца? Ама и в това има нещо тотално ненормално. То кое ли не е.
И сега си слагам сламената шапка и отивам да повървя много много далеч. Там, където има едни големи дървета с увит около тях бръшлян и все още много тишина и даже море, скали и небе. Толкова далеч никога не съм вървяла. Даже не знам ще издържа ли. Но ще опитам. Нали трябва да ставам силна. И да нямам нужда от секс:)

9 коментара:

Анонимен каза...

И аз съм си мислела по тези въпроси и определено не мога да стигна до някаква конкретизация на нещата за това, кое е по-добре.
Да планираш кога ще имаш деца е хубаво, но познавам хора, които с имането на деца просто задоволиха собственото си его да бъдат родители и после ги оставиха на родителите си да им гледат децата, че още им се живеело.
От друга страна - ако чакаш перфектния момент /както струва ми се аз правя/, той пък може и никога да не дойде...

А що се отнася до това, дали жената да стои бременна и гола в кухнята по цял живот, зависи в голяма степен от самата нея. Ако си търси мъж заради парите му и това, че няма да й се налага да работи - ще прави каквото той казва.

За мен да имаш дете е цяло чудо и в никакъв случай не бива да се иска единствено заради задоволяване на собственото его...

Голям залък хапни, голяма дума не казвай и всичко е толкова Божа работа, че никога не знаеш.

Ама да не гледаме другите, а да работим върху себе си :-)

Анонимен каза...

НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА!!! Децата се превръщат в хора, а хората са вредни за света :).

Анонимен каза...

Колко е лошо човек да има избор - веднага почва да се чуди добре ли е да има избор. Тъй като чуденето отнема твърде много ценно време, радвам се, че си го зарязала в полза на разходката.

Прави секс, прави деца, когато искаш, прави дълги разходки и ще си много по-щастлива да ги живееш тия отговори, вместо да ги умуваш.

И въобще, кой ненормалник реши, че на жените в днешно време са им достатъчни само едно или две деца??? Ако имаш какво да дадеш на децата или мъжете, защо да ги нямаш за себе си? Проста размяна, нали така?

Анонимен каза...

Бременна, боса и до печката...
Хайде стига глупости.
Виж сега, аз също съм мислила над тези неща.
Обаче е факт, че 6 млрд. са много много.
И е факт, че половината от тези деца са нежелани, случайни, получени от изнасилване, по грешка... деца, които ще бъдат отгледани тъжни, нещастни, нежелани...
Които на своя страна ще направят свои тъжни деца и рп. и пр. и пр.
Човек се стреми да бъде нещо повече от възпроизводителна машина (или поне жените).
Да, няма как... Или се пазиш (демек кисело мляко) или ползваш контрацептиви ,или си бременна. Трети вариант няма. Сори майна. Няма повече.
И накрая какво?
И така зле и инак. Ми какво,д а идем да се гръмнем всичките?
Помня, че гледах един филм... някаква девойка разбра, че е предразполжена към рак на гърдите и яйчниците.
И реши да се оперира. Отстрани гърдите си и яйчниците си. Защото заболяването и бе въпрос на няколко години.
А съпругът й не я разбра. Обвини я.
Сякаш нейната единствена грижа бе неговото удовослтвие, неговите деца и неговите желания...
Колко егоистично.
Нищо не можем да направим. Така сме устроени. Между 16 и 54 сме продуктивни.
После и преди това - не.
Но трябва ли да зависим от несъвършенството на природата, за да градим живота си?
Не мисля.

Анонимен каза...

@Eneya
Да си бременна, боса и до печката може понякога да е много по-приятно от това да си в костюм, с обувки с токчета до факса. Но и на двете места можеш да изперкаш, ако не си осигуряваш достатъчно почивка, собствено време и ако ти липсва самочувствие.
А за децата - дори бременността да е нежелана, това в много редки случаи води до лошо отношение към самото дете. Защото след като го износиш и родиш, ти вече го обичаш и съответно не можеш да го мразиш заради минало събитие като изненадваща бременност.
Да създадеш дете е чудо, много по-голямо чудо от това да защитиш дипломна работа или да сключиш страхотна сделка. И не всеки може да създаде това чудо, колкото и да се мъчи. Но явно повече ценим постиженията на разума, от постиженията на тялото. А в същото време единственото, което остава след повечето от нас са децата ни.
Предполагам никой няма да си спомня, че съм организирала хиляди превози, или че съм писала блог, или че съм извършвала плащания, но поне ще оставя след себе си внуци и правнуци, които също ще се трудят и творят. Децата са радост, децата са личната ти компания, децата са дългосрочен проект и научно изследване, ако щеш, защото всяко е различно. Децата са обич, а всички се нуждаем най-много от това.
И последно - не чакай до 54, за да забременееш, няма да се получи. :-)

Анонимен каза...

Е чак пък сделка с Дявола...
Не всички жени (и мъже, разибра се), които използват контрацептиви, се отдават на безразборен секс. По-скоро изборът на "времето и мястото" е признак за едно по-отговорно отношение към потомството.
А, и не всички правим секс само заради "петминутното удоволствие". За някои това е моментът и на физическото сливане с партньора до теб...

Unknown каза...

Аз нямах предвид безразборен секс. Но всичкото насилие, което упражняваме над тялото си, за да можем да си доставим удоволствие, без да понесем отговорност, не е ли някак... зловещо?

Анонимен каза...

Е чак пък насилие? Не виждам какво насилие е използването на презерватив. Освен ако нямаш алергия към латекса де :-)
А иначе и аз съм против употребата на противозачатъчни таблетки. Именно поради "бърникането" с хормоните...

Анонимен каза...

This is very interesting site... Capitol one f s b online bill pay Industrial floor covering mats valium interactions 24 hours online pharmacy tramadol powdered diazepam