събота, 29 септември 2007 г.

Някои впечатления от Русе

От месец живея в Русе и ето някои неща, които ми правят впечатление:
1. Внимателни шофьори. В никой друг град не съм виждала така да се спира пред пешеходни пътеки. И изобщо движението по улиците е сякаш на по-друго ниво.
2. Намусени продавачки. Има и изключения, но повечето гледат много намусено, все едно им преча и едвам издържат вече.
3. Страхотни банички:) По-хубави банички от тези на хлебозавода не съм яла:)
4. Кофти заведения. Аз не излизам много, но досега не съм ходила в нито едно заведение, където да ми е било уютно и приятно.

7 коментара:

Анонимен каза...

Внимателните шофьори са добър знак.Значи хората в Русе са добре възпитани ,спокойни и толерантни.Като прибавим към това и страхотните банички-стана 2 в 1.За да се получи "неочаквано добра комбинация" трябва да се огледаш още малко.:)
Обаче има и друг вариант-шофьорите да спират само ,когато пешеходката е хубава млада дама.А продавачките да са огорчените съпруги на въпросните водачи на МПС-та.:)
Колкото до баничките,там не са възможни други тълкувания ,освен,че хората,които ги правят,си разбират от работата,вършат я с любов и не крадат.В Пловдив най-вкусните закуски,които съм опитвала, са от цигански баничарници/в смисъл собствениците и майсторите са роми/.На останалите места е като на парламентарни избори-каквато закуска и да избереш,все си се прецакал.

Анонимен каза...

Бургаските шофьори също ми направиха впечатление, че са много внимателни и стриктни. Както и бакшишите им си гледат добре работата!
Там ако някой не ти спре на пешеходна пътека, най-често се оказва софиянец.

Unknown каза...

Хммм... абе аз ли не съм от Русе или какво?
1. Шофьорите в Русе са като навсякъде другаде - има и свестни, има и гадни копелета... Ако някой ти спре на пешеходната пътека, вероятно е румънец.
2. Намусени продавачки - така е, да. Продавачките в Русе работят на твърда заплата и мразят да имат клиенти, които да им правят оборот. Съвет: обръсни си главата, сложи си тъмни очила и ще те обслужват качествено.
3. Баниците са яки, ама има една пекарна за закуски, която ще те разцепи не по-малко :)
4. Кофти заведения. Стискай палци Митакът да отвори скоро...

Анонимен каза...

Хей, добре дошла в "нашия град" :) Хайде да те водя на една обиколка по кръчмите, а? И да ти кажа шофьорите в Русе станаха такива внимателни откакто аз се появих с МПС-то по улиците и внесох малко ред! :)

Анонимен каза...

Още два плюса:

1. Паучи-та - много месна плънка завита в тесто, варено на пара (китайско) В никой друг БГ град не успях да намеря такива.

2. Бозата - в почти всички БГ градове съм опитвал боза, русенската е НАЙ!

Анонимен каза...

Добре дошла!

I каза...

Ъъъъ, аз не знам от къде си, ама какво те е закарало към Русе? Защото аз съм от там, ама трудно бих се върнал...