неделя, 12 юни 2011 г.

Из "Някои техники за ядене на черници в дъжда - кратък наръчник от Жоржета Кралева"

Първо, закупете си надежден и здрав дъждобран. Ако вече притежавате такъв, проверете качеството на шевовете и се уверете, че целостта му не е нарушена и е подходящ за целите Ви. След като сте убедени в сигурността на екипировката, пристъпете към поставянето и. Облечете дъждобрана, като следите отворът на качулката да е отпред. Това ще ви спести загуба на сили и време да коригирате положението на дъждобрана, или да направите нов отвор на качулката. След като сте надлежно защитени и се убедите, че дори силна струя вода не прониква през защитното Ви облекло, се приближете към избраното дърво, без да се страхувате от падащите от клоните капки. Наведете подходящ клон, като за препоръчване е такъв, с голямо количество узрели, сочни, окъпани от дъжда черници...

И тогава...ЯЖТЕ, ЯЖТЕ, ЯЖТЕ, ЯЖТЕ...!

7 коментара:

wind каза...

Аз пък мразя неграмотни хейтъри.

П.С. Жу, техниката само с черници ли работи, или е приложима и при други плодови дървета ? :)

Unknown каза...

Уинд, в момента разработвам методика за ядене на череши. Но там са добавени елементи на катерене по дърветата и някои заемки от айкидото за омекотяване на падането, защото, както знаем, от череша най-лесно се пада.
И тук не мога да не цитирам легендарния Румбата, който на горната реплика отвърна с пълна уста, олюлявайки се на най-високия клон : "Абе, Жуже, май по-добре да паднеш от череша, отколкото от кестен."

wind каза...

Като бивш парашутист мога да ти дам някои насоки в приземяването. Макар че според мен по-лесният вариант е да плюнеш на всичко и да последваш моя пример. Плодове - да (все пак ценни витамини и всичко друго там), но само надлежно дестилирани, бутилирани, в приятно запотена чаша и с капка вода за отваряне на аромата.

Unknown каза...

Уинд, ако изкараш ракия от черници, заклевам се, ще я пробвам:)

wind каза...

Жу - имам обещанието ти черно на бяло :) За следващата сбирка ще се постараем да осигурим малко черничева ракия. Не повече от 2 литра, максимум 3, че повече ще ме мързи да влача в раницата. Между другото - черничева и аз не съм пил, та ще е интересен експириънс.

Григор каза...

Черницата е страшно нещо. Може да те изненада когато най не очакваш.

Преди две години се бях натъкнал на две свободни места за паркиране, през една кола. Едното под добре узряла черница, другото под дъб. Като хитрец си паркирах колата (бяла, току-що измита) под дъба. Когато се върнах установих, че огромно ято врабчета са се тъпкали с черници до разстройство, след което са се преместили на дъба...

Анонимен каза...

Търся техника за ядене на едри сливи и мъхести, добре узрели прасковки!