четвъртък, 28 юли 2005 г.

Плажът и серийните убийци...

Плажът. Целувка между пясъка и морето. Плажът - границата на нашия свят...
Градът се е надвесил над него с гроздове от уродливи "заведения". Кока кола, бира, пържени картофи...И музика. Кънтяща, бумтяща,...сякаш всички се страхуват да не би да чуят шепота на вълните. Да не вземат да се замислят кои са... Актуалните модели бански,...подходящо плажно масло. Момичета в секси стойки, които попипват отвреме навреме ръбчетата на банските си дали са на правилното място - на границата на приличието. Защото едно е да си секси, друго е всички да ти се подхилкват, че без да се усетиш горнището ти се е смъкнало и се вижда едната гърда. Ако ще се вижда, тогава махаш всичко и си "монокини". Така може. Има си правила...Плажни свалки, "Космополитън" до цигарите върху кърпата.

Едно друго място, на половин час път с кола...Плажът е почти пуст. Невероятно тихо е. Сякаш светът е изчезнал. Даже GSM-ите нямат обхват. Реалността се състои от море, пясък и небе. Потапям се в кристално чистата вода и се чувствам като новопокръстена. Светлината прави дъгички от водата по миглите ми. Иска ми се да се смея. Когато излизам и се тръшвам на пясъка, слънцето вече не е онзи изгарящ нахалник, а топъл и ласкав приятел, покриващ с милувки хладната ми кожа. Не нося бански. Гола съм. На този плаж може всичко. Плажното масло си стои в раницата. Просто ми звучи като кощунство да се намажа с него. Някъде далеч встрани момче и момиче лежат прегърнати. Той целува гърдите и. За малко да се възмутя. Но защо всичко ми изглежда толкова естествено и красиво? Затварям очи и се усмихвам. После почти заспивам с длани обърнати към слънцето. От унеса ме изваждат гласове. Сравнително младо семейство в пълно плажно снаряжение се мъкне по мокрия пясък. Включени са чадър, чантите с бира, предполагам и кебапчета. Вървят забързани и с възмутени физиономии. Бащата влачи за ръка малко момченце на около 3 години. То гледа окорено и пита:
-Тате,защо тези хора са голи?
А бащата, поглеждайки с омерзение към нас, отговаря грижовно, но с цялото презрение на света:
-Амииии,... сигурно нямат пари за бански.! - и се изплюва във водата.

Това е един от редките моменти в живота ми, когато ми идва да стана и да пребия някого до смърт ...

12 коментара:

Анонимен каза...

Аз бих казала: "я преведи?"

Анонимен каза...

Превод: няма смисъл да го пребиваш - съдбата му е взела достатъчно...

Анонимен каза...

:) Аз заради детето...:( Така се създават серийни убийци. Сексуални табута и тъпотия. Идеалната закваска за комплекси, смътна ярост и реализация на либидото по ужасяващи начини.

Анонимен каза...

Дръзвам да споделя, че по-вероятно да бъде сексуално затормозено или промискуитетно,нежели чак сериен убиец... Либидото си намира начини за освобождаване по идея в някакъв консенсус със социалните повели. Все пак то не е видяло как бивате бичувани до смърт от бащата - строга институция - по голите тела и после удавени за назидание, нали така...;-Р

Анонимен каза...

Бргфх, Алекс, добре че не съм учила психология, да ми идват идеи като тази:(

Анонимен каза...

случайна, защо обвиняваш хората, че са нарушили свободната ти идилия? ти и другите голи хора наоколо не сте оставили избор на един баща, който иска да научи детето си на СВОИТЕ ценности. ужасно е трудно за човек с такива ценности когато на всякъде по черноморието е пълно с плът. какво би трябвало да отговори този баща за да е в крак с твоята идилия? и какъв е този глобален манифест срещу хората, които харесват традиционния вид на семейството и го избират съзнателно?

Анонимен каза...

shtoto bloga si e nein ve,
anonimus4e takova:)))

Анонимен каза...

super, no ako ne moje da obosnove tva zad koeto stoi malko nqma mnogo smisul :)

Анонимен каза...

to si e obosnovano, ama ako se vpusnem tuka v komentari, samo she omaskarim bloga i horata deto idvat,
ia po dobre da se posmeem,
vmesto da izpadame v raspri koe da i koe ne, kvo she kaish?

:-))))

Unknown каза...

Анонимен: Това традиционно семейство беше с бански, традиционни. Не мисля че те скриваха кой знае какво от телата им. Но ревностното вкопчване в последните парчета плат върху "срамотиите" е еманация на лицемерието и затъмнението в душите на хората.
Плажът, за който става дума, е на майната си, до него се стига през скали и какви ли не препятствия. Почти е обидно че трябва да се завреш, да не казвам къде, за да може да свалиш от себе си свещеното парченце плат което те прави "порядъчен". На мен хората минаващи наблизо не ми пречат. Нито смятам да ги поучавам дали да си носят банските или не. Дори това, че не одобряват голотата ми не ме вълнува. Просто осъзнаването, как се възпитават бъдещите морализатори-комплексари, или хора ужасяващи се и гнусящи се от голотата ме потресе. Децата са пухкави живи кълбенца от светлина и откритост, които натикваме, без да се замислим в ужасни груби калъпи и не обръщаме внимание на объркването и съпротивата им. И когато ги направим "хора" с почуда вдигаме вежди и казваме "Какво му стана, бе, какво добро дете беше..." И не е случайно че пубертетът е все по-трудна възраст. Тогава порастващите деца се сблъскват за пръв път със сексуалността си и им е ужасно трудно да я помирят с това, което са им набивали в главите за голотата, например. И понеже няма искрен и красив модел на голотата, на всички тези неща, на власт идва тъмната страна. Порно, вулгарност, срам и агресия. И светлината става тъмнина. Не ми казвайте, че всеки от вас не го е изпитал в една или друга степен. И не ми казвайте, че като ходите с бански на плаж, не гледате порно.

Обосновах ли се?

Брат ми(и другия брат): А ти кой си:))) ???? Благодаря за подкрепата:)

Анонимен каза...

abe anonimus-durakoinatikos:)))
batko ti vika po majki da sa opraiite .....ti ne sa spr9,


"izvikai sestra si, izvikai sestra si,..."

... e vid9 li s9 .....na ti:))))))

Анонимен каза...

случайна, благодаря ти за обяснението. не смятам, че не си права - напротив дори, вярвам в голяма част от това, което и ти (заради което ме осъждат и най-близките приятели). не знам защо винаги изпитвам нуждата да заставам на страната, която не може сама да се защити. съзнавам, че тва си е твоя блог просто ми е стори малко нечестно, че човекът си е изразил възмущението пред теб, а ти твоето го изразяваш пред други и то където той няма как да защити позициите си и това, в което ТОЙ вярва, that's all. не исках да създавам напрежение, просто исках да чуя това, което си ми написала. tnx