сряда, 1 февруари 2006 г.

Опаковка щастие

Какво е щастието? Парче шоколад, целувка, танци цяла нощ, усмивка...
Казват, че най-важното е да си щастлив. И цял живот го преследваме това щастие, а то някак все успява да се изплъзне. Уж ни докосва за малко а после липсата му е още по-осезаема. Много ли искаме? Дали не е погрешна мярката ни за щастие? Кой знае. Но винаги ни липсва още малко от него. Винаги има една целувка, която не сме получили. Една любов, която ни е подминала. Един танц, който сме пропуснали.
Шоколадът...Виж, шоколадът си е винаги там. До него са кроасаните, цигарите в лъскави кутийки, бутилки алкохол, какви страхотни бутилки само! Толкова достъпно, предразполагащо... Топлината е там, на щандовете, в красиви опаковки. Няма да те предаде, няма да избяга. Купи си опаковка щастие. Херметична е. Просто я изконсумирай според упътването. Има си правила, за да станеш още по-щастлив. Консумирай правилно. И не се плаши повече от студа, или от болката. Ако се разколебаеш, просто бръкни в чантата и я докосни. Тя е там, твоята опаковка щастие. Когато свърши, ще си купиш друга. Няма страшно. Само не спирай да си щастлив.

1 коментар:

Dum каза...

Усетила си посоката.:)При това красиво:)
Простичко е - щастието не може да бъде самоцел.Тогава то се превръща в кратка награда след дълго извървян път.Нещо като сделка.:)Щастието не е сделка.То,както и любовта,е отдаване.Взаимно или не,понякога и въпреки.Защото щастието е свързано с усещането ни за свобода.А свободата идва единствено с любовта.Любовта във нас,която не е за нас.:)Защото пътищата към "себе си" не започват от нас.Нещо такова Annie Lennox - Miracle Of Love
Може би ще замълча и няма да коментирам повече,но очевидно е-пишеш страхотно.:)Чета те с удоволствие.