петък, 28 юли 2006 г.

Мъдрости на бележки 2

"Спокойствие не може да се измоли, спокойствието трябва да се извоюва"

Това открих, след като безуспешно се надявах, че ако не обръщам внимание на тормоза на няколко колежки, и ако съм мила и отсътпчива, ще се откажат. Разбрах,че отстъплението само амбицира натрапниците. За да защитиш територията си, се налага да воюваш. В повечето случаи се оказва, че жалките твари разбират само от агресия.


"Зимата е задължително човек да има гадже"

Тази премъдрост отразява тъжния факт, че без гадже лятото едва ли ще ти е толкова скучно, понеже има приятели, излизания и всякакви такива. Обаче зимата...като е студено и всеки си е вкъщи... Ако нямаш с кого да се целуваш в дългите зимни вечери... си е направо ужас. Това прозрение, обаче, ме е осенило преди ерата на Интернет. Сега сигурно може да се модифицита като... "Зимата е задължително човек да има нет в къщи" :))

4 коментара:

Slavi Marinov каза...

За мен лятото е сезонът на страстта, любовта, особено в град като Варна. Лято, късен следобяд, на плажа... слънцето залязва... поглеждаш в очите на любимия човек, виждаш топлота... дали заради жегата? Дали заради претъпканите с превъзбудени от живота хора улици? Дали заради пламъчето в сърцето му... Нощ... Морската градина свети... Дискотеките бумтят неистово, готови да изригнат всеки момент и да се пръснат от хормоните, които се разменят там всяка секунда... С една дума - безценно.

Въобще, бих казал, че лятото е не по-малко важно човек да има гадже :) Само така може да се наслади истински на романтиката, която прекрасните залези, хладните изгреви, топлите следобеди, които му се предалагат. И да, в случая на липса на компания, Интернет в наши дни е толкова задължителен, че липсата му задушава :) В дългите самотни дни или нощи на лятото или зимата винаги намираш лесно и бързо събеседник :-) Някой, който да те слуша... Или просто написваш това, което те вълнува, в блог... Но винаги олеква! Аз съм пристрастен към Интернет, признавам си :-) Също както съм пристрастен към лятото и Варна... макар че втората ми страст май е по-голяма :)

Поздрави!

Анонимен каза...

Четох и се замислих направо къде живея. Уж в същата Варна. Добре че са туристите, да ни кажат колко е хубав града и колко е хуабво морето.

Slavi Marinov каза...

Аз живея във Варна, не съм турист :) Да де, вече не живея там от 2 години, ама през целия си живот съм си живял там :)

arhivatora каза...

дааааам, друго е някой да ти е стоплил леглото, да те прегърне и да се увие около теб...
да зарови нос зад ухото ти...
и в сърцето лято....