сряда, 16 август 2006 г.

"Планета"

Мда, аз като казвам че обичам чалгата, си я обичам. Ама.. поп-фолка май не го харесвам много.
Снощи отидохме в "Планета", знаете, меката на поп-фолка. Беше ми интересно. Мисля, че никой няма да си изкриви душата и да отрече, че такова стълпотворение на готини и много, ама много издокарани мадами, няма никъде другаде. Оставям настрани малките шматки, които се правят на Камелия и Мария и се кършат енергично и неуморно представяйки си че са в някой клип. Но има едни други мадами. Хубави, уверени, женствени до преливане, но спрели на ръба, преди да са вулгарни. Е, има и такива, дето са минали отвъд ръба:) Но аз като цяло харесвам натрапчивата, ориенталска женственост, така че огромни обеци, колани, гердани, голи пъпове и (ах, майко!) цици могат само да ме зарадват:)
Иначе, музиката не ми хареса много, с някои изключения. Аз наистина обичам чалга, а не поп-фолк:)
Виж, пък какви мъже ходят там, изобщо не забелязах. Какво ли означава това?

9 коментара:

Unknown каза...

Обещавам за целите на експеримента да отида пак и специално да гледам само мъже.

Unknown каза...

:-) А я кажи къде е тънката разлика между чалга и поп-фолк за теб?

Анонимен каза...

Хъ, ми нали уж привържениците на тоя вид музика се оправдават, че то видите ли, чалгата била лоша, ама поп-фолка бил ехеее...
А сега срещам обратното мнение.
Но и мене ме вълнува въпроса, който боримечката зададе :-D

Unknown каза...

Чалгата в повечето случаи е стара ориенталска мелодия, или близко подобие на такава, на която или е запазен оригиналният текст, или е без текст или в най-лошия случай е с лепнат някакъв текст(често ужасен:)). Пример за чалга е "Радка пиратка" "Шчае шукарие" "6 без 10" ,"Леле мале" и тайа нататък. А поп-фолкът е ...популярна музика, с леки ориенталски забежки, но често там се набляга на дискотечния ритъм и в общи линии е голяма боза. Пример... това което пеят куклите на "Пайнер" :)) Не че не ми харесва въобще, но.. другото ме радва повече.
Друга формулировка е че чалга е музика, на която може да се танцува кючек. Макар че от U2 насам, не се знае вече кое и как...

Unknown каза...

А, Лилийка, сега се сещам, ве! Ами с нас имаше един толкова готин пич, че други не сме поглеждали.

Анонимен каза...

Пожелавам да видите истински "belly dance" /па старобългарски Кючек / изпълняван от египетски професионални танцьорки!
Варналия.

Unknown каза...

Ауууу, анонимус, това е една от мечтите ми. За рождения, ден истинска танцьорка на belly dance. Ама истинска и само за мен:))
А ти гледал ли си?

Анонимен каза...

През 70-те години работих и живях в Кайро.Обичах да ходя в известното заведение "Оберж дьо Пирамид" заради програмата с belly dancers и оберкелнера бай Кольо от Копривщица.Изумителна гледка.Танцьорките обикновено държат някаква пръчка и при кулминацията на "хвърляне на гюбека", раменете са неподвижни а тялото и най вече пъпа рисуват някаква страхотна арабеска.Руската балерина Безсмертова ми е казвала ,че това е изумителен и много труден танц.А оркестъра? Но това вече е друга тема.
Варналия.

Анонимен каза...

О, толкова интересно започна, хайде продължи и за оркестъра!