вторник, 12 декември 2006 г.

В омаята на преображението...

Те бяха едни обикновени, леко демодирани спортни обувки, в бежово и сребърно.Тя ги пренебрегваше постоянно. Не ги водеше да играят волейбол, вземайки вместо тях белите си "Найк"ове, не ходеше с тях на плаж, обувайки сандалите си. Те бяха удобни, но твърде сребърни за ежедневието и. Те бяха красиви, но твърде спортни за индийските и шалове. Те бяха едни нещастни обувки. Пефектни, а безполезни. Един ден тя се приближи решително с ножица в ръка и те разбраха изведнъж, че вече нищо няма да е същото. Тя внимателно свали връзките им и махна езиците. Те потрепериха от ужас, голи и беззащитни. После извади от джоба си бежово-сребърен ширит и го прекара през осиротелите дупчици. Върза го на кокетна панделка. Обу ги и те се размърдаха плахо в такт със стъпалата и. Едно-две-триии, едно-две-трииии...Валс?...Не бяха си даже представяли, че би могло да им се случи...
Те бяха едни обикновени, леко демодирани спортни обувки....а се превърнаха в пантофки!

пантофки

12 коментара:

Анонимен каза...

честно да ти кажа по-тъпо нещо не бях чел от години. ако не си 10 годишно момиченце мисля че трябва да се засрамиш. с най-добри пожелания, ама наистина е мн мн тъпо.

Sophia каза...

Tai kato sam v nastroenie za komentari, makar i glupavi dnes, triabva da kaja Tihomire che moje bi mujkata ti priroda ti prechi da ocenish istoriata. Napomnia mi na onezi nemski prikazki, v koito siakash nishto ne se sluchva nakraia, no ot koito vinagi se zapomnia neshto.

Анонимен каза...

Хубаво нещо е валсът.
Единственият проблем е, че "it takes two"
(... to tango)

Unknown каза...

Тихомир: Разсмя ме и обещавам да се замисля как би трябвало да разкаже историята една 34 годишна жена. И може би една 24 годишна...Ще е интересно да помисля по въпроса:)

София: Всъщност, този пост започна като прозаично описание в стил "Направи си сам". Но после не знам защо се сетих за "Цветята на малката Ида" и в същото време за една новела на Стефан Цвайг:) Ужасно точно си усетила духа на написаното:)) Жените са си жени:) Винаги могат да разберат:)) {}

weatherman: Английският ми е любим. Толкова бааавно и ритмично в същото време.
"There is something that I see
in the way you look at me,
there's a smile, there's a truth
in your eyes... "
Тази песен ми е любима.

Анонимен каза...

ммда, чудесна песен наистина :))
...
It's no more mystery
It is finally clear to me
You're the home my heart searched for so long
And it is you I have loved
It is you I have loved
It is you I have loved all along

Анонимен каза...

@тихомир михайлов
>"ако не си 10 годишно момиченце"

А ти обърна ли внимание на стила, на начина на изразяване, на това, как е построена историята? Да ти прилича на стил на 10 годишно момиченце? Това, че на тебе историята не ти е интересна е друг въпрос - вкусове различни.
Но че не пасва на твоя вкус и разбирания не значи, че авторът и има повод да се срамува от нещо.
Не знам за такъв, който да е удовлетворил всички вкусове - даже и сред признатите за класици ;)
А сега познай, кой се изложи ;)

Анонимен каза...

Тихомир Михайлов, честно да ти кажа по-тъп коментар скоро не бях чела. ако не си 10 годишно момченце мисля че трябва да се засрамиш. с най-добри пожелания, ама наистина изказването ти е мн мн тъпо.

Анонимен каза...

Случайна и weatherman, благодаря ви за песента! Досега не знаех, че я има, а ми трябваше точно в този момент :)
А пантофките са чудесни, като за валс...

Анонимен каза...

Това че черпиш с торта на 14-ти значи ли че си родена на 14-ти? Ако е така:
Честит Рожден!
:)

Анонимен каза...

Случайна, това че черпиш с торта на 14-ти значи ли че рождения ти е тогава? Ако е така: ЧЕСТИТ Рожден! :)

ако не - пак ЧЕСТИТ Рожден:))) щом е Скоро:)

Анонимен каза...

сори...постоянно ми казва че не може да запазва коментари [rolls eyes]

Unknown каза...

:)) Благодаря ти, deputy dog:)) Тортата беше много хубава. Жалко, че за повечето хора беше само виртуална. В крайна сметка се наложи да изнудя Тодор да заненсе останалата половин торта в квартирата си и да си я раздели със съквартирантите, с обещанието че ще ако го няма на другата сутрин в чата ще пратя Бърза помощ в квартирата им:)) Но оцеляха.