сряда, 21 януари 2009 г.

Тъпите путки и музиката

Знаете ги всички. Цици, коси, деколтета, курвенски чупки. Фолк-певици. Продукти на една индустрия. Обаче много от тях някога са били спретнати момичета,които са учели народно пеене и са мечтаели светът да ги чуе.
Колко свирки са направили за да станат това, което са там където са, само те си знаят. Но когато ги слушам да пеят народни песни, сякаш виждам едни други, истински жени. Онова трептене, което живее в гените не могат да го заличат пластичните операции, тоновете грим и боята за коса. Аз моге да кажа само едно " Евала!" .
Азис и Цветелина - "Стъпяй пристъпяй" и Ела се вие"
Анелия - " Не казвай любе лека нощ" ДесиСлава - "Ради на мама думаше"
ДесиСлава - "Сестра кани брата"

А ето и един фолк певец, който може да пее и други работи, освен за питона
Константин - "Айде вземи тамбурата"

5 коментара:

Анонимен каза...

>"много от тях някога са били спретнати момичета,които са учели народно пеене и са мечтаели светът да ги чуе.
Колко свирки са направили за да станат това, което са там където са, само те си знаят"

Това звучи като обобщение, не само за фолк певиците

Unknown каза...

Ами, вероятно, Божо, такъв е светът. Слушам ги и не мога да се наслушам. Особено ДесиСлава ме разплаква всеки път. Не може да пееш така и да си лош човек.
Не мога да си представя каква е тази чудовищна машина, която е превърнала тези трепетни гласове в евтини певачки.
Направо ми се иска да се втурна да ги спасявам:)

Анонимен каза...

Хаиде сега, никак не са евтини много добре си знаят цената. Ами ние дето сме направили точно толкова свирки ама от любов и сега сме в пръст в П. Нас кой ще ни спасява?

Hope каза...

В крайна сметка не мисля, че трябва да ги съжаляваме. Те са били скромни момичета не се съмнявам, но сами са избрали да станат това, което са. Те са избрали своя начин на живот и са заплатили скъпичко за него... Знаят си цената - да, но колко е жалко, че са толкова евтини - пари, коли, бижута и пр. Те имат всичко, но всъщност са загубили всичко, не им е останало и едното достойнство, затова смятам, че наистина те са тези, които се нуждаят от спасение.

Neizi_ss каза...

четейки поста и коментарите се сещам и за едно изпъление на Азис - ЗАйди, зайде ясно слънце ...а как можге да те разтрепели изпълнение на Софи Маринова - Даньова мама думаше ...когато ги чуя забравям за това как изглеждат и какъв живот са избрали!