четвъртък, 7 декември 2006 г.

Летящият холандец

Жоро ми беше разказал за това, но днес го видях с очите си.
Пресичам сънена булеварда и следя къде да се шмугна в колоната коли. Някаква кола, която се провира между другите ми привлича вниманието, в първия момент не мога да разбера с какво. Ъх, няма шофьор!Някой седи на мястото до шофьора, но на шофьорското място няма никой. Уф, верно бе, тези десни волани, все ги забравям. Опс, ама тя е учебна. Едно голямо У седи отгоре. Стикери, всичко. И се вижда волан от лявата страна! И кой кара? Ами, инструкторът кара, седнал отдясно, държи си волана с лявата ръка и си кара. Явно му е кеф да шашка хората:)

5 коментара:

Анонимен каза...

Може и реклама да е, този маркетинг кво ли прави днешно време. А и явно закона го позволява ... Пък той човекът - инструктор, може и да е забравил как се кара по другия начин ...
И все пак си е ефектно ;)

Анонимен каза...

Ако не се лъжа, на дясната седалка има само съединител и спирачка. Педал за газ няма...

Анонимен каза...

Аз пък ако не се лъжа, anonymous, тези коли са си hand-made и всеки си ги прави по свое осмотрение. Така че варианти всекви, даже и с втори газ-педал.
И моята учебна кола едно време беше без втори газ-педал. Но всеки път, когато загасях колата, аз го усещах инструкторът ми как го отчиташе това като голям пропуск. "Тази кола, няма да тръгне без да дадеш газ. Отпускаш съединителя, И НАТИСКАШ ГАЗТА!"
"Даааа бе" - викам си аз на акъла - "така е по-икономична".

Та идеята ми е, че от тези времена сигурно са се ъпгрейднали учебните коли, заради ученици като мен ... и най-вече заради ученичките.

Анонимен каза...

Понякога ми се иска да има такива допълнителни педали и в маршрутките.Без този за газта естествено :)Има един шофьор,дето всеки път ме кара да искам прошка мислено от всички ,за които се сетя.

Анонимен каза...

@anonymous
По западните стандарти трябва да има и 3-те педала. Явно и у нас вече има учебни коли, оборудвани по тоя начин.