неделя, 31 декември 2006 г.

Студеният душ

Не искаааааааааамммм! Аз съм една смотана глезла. Вече няколко сутрини пропускам обичайния студен душ. Не искам студено! Поглеждам кранчетата. Хм, къде ще му избягаш на студеното. То е на няколко крачки, навън, зад стените на дома ти. Чака те да излезеш, за да забие зъби в теб. Студеното няма да те пропусне, както и да се облечеш. Най-много да се разболееш. Затова, не се плаши, просто свикни с него, овладей го, научи се да го надмогваш.
Не искаааааааамммм! Но това така или иначе няма значение. Пускам докрай студената вода и заставам под струите...

10 коментара:

Анонимен каза...

:-(
А с топлата вода какво стана? Не омаловажавай откриването й! Относно "каляването" - има и по-безболезнени методи...

Unknown каза...

Ама, аз това фундаментално откритие на човечеството дълбоко го уважавам, как. Първо много топла и накрая студената. Ти да не си помисли....

Анонимен каза...

Ам... Ясно... :-D

Анонимен каза...

Аз пък си помислих за студен душ само - без топла вода преди или след. През лятото е приятно, но истинското удоволствие е през зимата. В началото тялото ти се стяга, всичко трепери. Мислиш само как да се дръпнеш от струята. В един момент осъзнаваш, че си още там - жив. Забравяш за студа и усещаш само енергията течаща през тялото и адреналина вливащ се на вълни. Нещо средно между оргазъм и цигара след седмица въздържание.
Прекрасно е.

Unknown каза...

Човече, убеди ме. Следващия път никаква топла вода, преди или след.

Анонимен каза...

Само внимавай с главата - не е хубаво да се изстудява. И основно правило - студени душове се взимат само ако си здрав(т.е., ако си настинал/хремав/грипав - няма да помогне, а обратно)

Анонимен каза...

И аз вземам студен душ след топлия, винаги. В сучея това изглежда като баси огромната случайност(няма нищо случаино:)Случайна, пробва ли същата схема на хижата, аз да, водата беше като разстопен лед, ужасно ледена, направо непоносимо. Нищо общо с студената вода в къщи, наложи се леко да я облагородя с топла за да я докарам като познатата ми ледена...Много обичам тази практика, от както я прилагам не съм настивал, най много някой вирус-много рядко, а и ме събужда като с чук.

Unknown каза...

Ааааа, никакво облагородяване. Студената докрай. Ама за малко...:)

Анонимен каза...

>"Ааааа, никакво облагородяване. Студената докрай."

Внимавайте, ей!
Че инфаркт как се пипва така...

Анонимен каза...

много интересен пост в блога ти. направо се замислих за непреходните неща в живота.